Son 10 yıldır playoff yapamayan ve bu sezon kutladıkları 50.yılında da herhangi bir başarı elde edemeyerek taraftarlarının ciddi tepkisini çeken Buffalo Bills’in yeni head koçu Chan Gailey oldu.

Kendisini NFL’de bir head koç olarak kanıtlamak için ikinci bir şans edinen Gailey, “Şuan kimsenin takım ile ilgili fikirlerini değiştiremem. Tek yapabileceğim takımın maç kazanmasına yardım etmeyi denemek.” dedi. Gailey sözlerini “Eğer maç kazanmaya başlarsak işte o zaman insanların takım ile ilgili görüşleri değişir.” dedi.

Böylece takımın genel menajeri Buddy Nix tarafından atanan Gailey, Bills’in iki aylık head koç arayışını sonlandırmış oldu. Hatırlanacağı üzere Dick Jauron takımı beş maç arka arkaya kaybetmiş bir şekilde almış ve sezonu 6 – 10’luk bir dereceyle tamamlamış ancak Kasım ayında görevine son verilmişti.

“Sahaya çıktım mı kazanmayı beklerim, sadece kazanmayı ummam.” diyen Gailey 35 yıllık koçluk kariyerinin 15’ini NFL’de geçirmişti. Gailey daha önce iki sezon boyunca Dallas Cowboys’u çalıştırmış ve takımın başında çıktığı 32 maçın 18’ini kazanırken 14’ünü kaybetmişti.

Cowboys’u aynı zamanda iki defa arka arkaya playoff’a sokan Gailey, playofflarda maç kazanamayınca 1999 sezonunda Cowboys’un sahibi Jerry Jones tarafından kovulmuştu ancak Jerry Jones ilerleyen yıllarda Gailey’i kovmakla hata yaptığını dile getirmişti.

58 yaşındaki Gailey, Bills tarihinin 15.head koçu olurken, son 10 yıldaki 5.head koçu olmayı başardı. Geçen sezon Kansas City Chiefs’in ofansif koordinatörlüğünü yapan Gailey 2002 – 2007 yılları arasında NCAA’de Georgia Tech’in head koçluğunu yapmıştı.

Yazan: Haber Servisi