NFL’de 2009 sezonunu rekorlarla tamamlayan, ligdeki ikinci yılını geçiren Tennessee Titans’ın yıldız running back’i Chris Johnson, The Associated Press 2009 NFL Offensive Player of the Year ödülünün sahibi oldu.

Profesyonel futbol dünyasındaki en hızlı sporcu olarak kabul edilen Johnson sezon boyunca toplamda 2,509 yard kazanarak bu alanda NFL tarihinde birinci sıraya yerleşirken NFL tarihinde bir sezonda 2,000 yard ve üstü koşan altıncı oyuncu olmuştu.

Oylamaya katılan 50 spor yazarının 38.5’inin oyunu alan Johnson, en yakın rakibi olan ve sadece 9 oy alan New Orleans Saints’in oyun kurucusu Drew Brees’e büyükbir fark atmayı başardı.

Ödülü üzerine konuşan Johnson, “Rüya gibi bir sezon geçirdiğimi şimdi anlamaya başlıyorum.” dedi. Johnson 14’ü koşu olmak üzere sezonu 16 touchdown yaparak tamamlamı ve 6 maç arka arkaya 125 yard ve üzeri koşmayı başarmıştı.

40 yardı 4.2 saniyede koşan ve herhangi bir takım Usain Bolt ile anlaşana kadar ligin en hızlı oyuncusu olacağına inanılan Johnson, daha büyük bir rüyasının olduğunu, Eric Dickerson’ın bir sezonda koştu 2,105 yard’lık rekoru kırmayı ve ligin MVP’si seçilmeyi istediğini söyledi.

“MVP oylamasında bir tane bile oy almadım. Geçen sezon olduğu gibi bu sezonda “Daha ne yapmamı bekliyorlar?” diye düşündüm. Tıpkı çaylak yılımda olduğu gibi. Sanırım bu ödül işi daha çok quarterback’lere göre.” diyerek bu sezon quarterback Peyton Manning’in ve geçen sezon En İyi Çaylak Hücum Oyuncusu ödülünü kaptırdığı Atlanta Falcons quarterback’i Matt Ryan’ın ödülü almasını eleştirdi.

Oylamada ligin MVP’si Peyton Manning 1.5 oy alırken, San Diego Chargers’ın quarterback’i Philiğ Rivers bir oy aldı.

Johnson, Titans tarihinde bu ödülü kazanan ilk oyuncu olurken, organizasyon tarihindeki üçüncü oyuncu oldu. Daha önce Houston Oilers’ın quarterback’i Warren Moon ve 1978-1980 yıllarında Earl Campbell en iyi hücum oyuncusu ödülünü almayı başarmıştı.