Tennessee Titans’ın yıldız running back’i Chris Johnson takımının sezon finalinde Seattle Seahawks ile oynadığı karşılaşmada Marshall Faulk’un 1999 yılında toplamda 2.429 yard kat eterek sahip olduğu, bir sezonda en çok yard kat eden oyuncu rekorunu tarihe gömdü.

Titans’ın Seahawks’i 17 – 13 yendiği karşılaşmada 2 touchdown yapan Johnson sezonu toplamda 2,509 yard ile sonlandırmış oldu.

Maçın ilk yarısının sonlarında Johnson, eski Titans oyuncusu Earl Campbell’ın 1980 yılındaki 1,934 koşu yardı rekorunu kırarak Titans tarihinde bir sezonda en çok yard koşan oyuncu oldu. Johnson sezonu 2,006 koşu yardı ile tamamlayarak bir başka önemli performansa daha imza atmayı başardı.

Dördüncü çeyrekte Chris Johnson, NFL tarihinde bir sezonda 2,000 koşu yardına ulaşan altıncı oyuncu oldu.

Ligde ikinci sezonunu geçiren Johnson sahadaki performansından sonra, Amerikan futbolunun Michael Jordan’ı ya da Kobe Bryant’ı gibi büyük bir megastarı olmak istediğini söyledi.

Johnson ayrıca bu sezon 11.defa üst üste bir maçta 100 yard ve üstü koşarak lig tarihinde en uzun ikinci bireysel 100yardlık seriye imza attı.

Maçın son çeyreğinde Chris Johnson’ı 62 yardlık touchdown koşusu hakemler tarafından sayılmayınca Johnson, kırmayı çok istediği Eric Dickerson’ın 1984 yılındaki 2,105 yardlık bir sezonda en çok yard koşan oyuncu rekorunu kıramadı.

Chris Johnson, bu sezon lig genelinde en çok yard koşan oyuncu olurken ikinci sıradaki St. Louis Rams’in yıldızı Steven Jackson’a tam 590 yard fark attı.

Ayrıca Johnson takımı Playoff’a çıkamayan 2,000 yardın üzerinde koşan ilk oyuncu olarak da adını tarihe yazdırdı.

Yazan: Haber Servisi