Dallas Cowboys, NFC Wild Card maçlarının ilkinde ligin son haftasında yendiği rakibi Philadelphia Eagles’ı tekrar yenerek playoff bir üst turuna çıkmaya hak kazanadı.

Bu galibiyet aynı zamanda Cowboys’un 1996 yılından beri aldığı ilk playoff galibiyetiydi. 34 – 14’lük sonuçla sahadan ayrılan Cowboys takımın başarılı geçmişindeki en uzun seri olan 4760 günlük playoff maçı kazanamama fobisini sonlandırdı.

Daha önce kariyerindeki iki playoff maçına çıkan ve çok ilginç durumlara sahne olan bu iki maçı da kaybeden Dallas’ın yıldız oyun kurucusu Tony Romo ilk playoff galibiyetini alırken “Bu sadece … ödüllendirici. Bu galibiyet sahada savaşan, mücadele eden ve birbirine sıkı sıkıya bağlı olan takım arkadaşlarımla gurur duymamı sağlıyor. Arkadaşlarım adına koç Wade adına ve takımın sahibi Jerry adına çok mutluyum.” dedi.

Sahada izleyenlere adeta yıllar öncesinin başaralı Dallas Cowboys’unu izleten ve kariyerlerinin ilk playoff galibiyetini alan koç Wade Phillips ve oyun kurucu Romo için bir sonraki adım önümüzdeki hafta Pazar günü Minnesota Vikings karşısında kazanmak olacak. Bu maçta Tony Romo çocukluk kahramanı Brett Favre’ın karşında olacak.

Maç sonrası açıklamalar yapan Cowboys head koçu Philllips, “Bu takım bir sene boyunca beraberdi ve ligin sonlarına doğru iyice güçlenmeye başladı. Şuanda en iyi oyununu oynuyor.” dedi.

Philadelphia Eagles cephesinde ise büyük üzüntü var. Eagles daha önce koç Andy Reid ile çıktığı ilk playoff maçlarının yedisini kazanırken ilk defa kaybetti. Tecrübeli oyun kurucu McNabb ise daha önce çıktığı playoff ilk turlarında 6 galibiyeti vardı.

Bu sezon Cowboys ile yaptığı üç maçı da kaybeden Eagles, geçen hafta 24 – 0 kaybettiği maçtan bu yana pek bir şeyi değişterememiş gözüktü. Geçen haftadan farklı olarak ellerinde sakatlıktan dönmüş Michael Vick vardı. Michael Vick, McNabb’in yerine oyuna girdiği ender anların ilkinde Jeremy Maclin’e 76 yardlık bir touchdown pası atsa da mağlubiyete engel olamadı.

Dallas’da as running back Marion Barber’ın çok sahneye çıkmadığı gecede Felix Jones 148 yard koştu ve takımına bir touchdown kazandırdı. Bir diğer running back Tashard Choice ise 14 kere topla buluşarak 148 yard koştu ve Jones gibi bir touchdown yaptı. Dallas’ın koşu oyunu maçta fark yaratan bir diğer etkendi.

Sezonun yıldız ismi, NFC konferansında en çok yard kazanan wide receiver olan Miles Austin ise sezon genelindeki güzel performansını playofflara taşıyarak 7 kere top tuttu ve takımına 82 yard ve bir touchdown kazandırdı.

McNabb önderliğinde bir kez daha Super Bowl hayallerine ulaşamayan Eagles’da ise McNabb’in takımdan ayrılabileceği konuşulurken hapishaneden çıktıktan sonra Eagles ile sözleşme imzalayan eski Atlanta Falcons yıldızı Michael Vick’in ise bu maçta kariyerinin en uzun touchdown pasına imza atıp, Eagles’ın bu sezonki en uzun touchdown pasını atması dikkat çekti. Bu pas aynı zamanda Cowboys’un playofflarda yediği en uzun gelmiş geçmiş en uzun pas oldu. Ancak Cowboys buna üzülecek durumda değil çünkü şuan en son 14 yıl önce yaşadıkları bir sevinci tekrarlıyorlar.

Yazan: Haber Servisi