New Orleans Saints, NFC finaline adını yazdıran ilk takım oldu. Saints’in geçen sezonun NFC şampiyonu Arizona Cardinals’ı 45 – 14 yendiği karşılaşmada Drew Brees üç touchdown pası atarken, Reggie Bush 83 yardlık bir punt return touchdown ve muhteşem bir 46 yardlık koşu touchdown’ıyla maça damgasını vurdu.

Eğer NFC şampiyonluk maçında galibiyet alırlarsa tarihlerindeki ilk Super Bowl maçına çıkacak olan Saints’in yıldız oyun kurucusu Drew Brees maçtan sonra, “Koçumuz Sean Payton buraya geldiğinden beri organizasyon tarihinde bir sürü ilke imza attık ve bunu devam ettirmek istiyoruz.” dedi ve ekledi, “Bu kulübe bir şampiyonluk kazandırmak istiyoruz.”

Sean Payton, Drew Brees ve Reggie Bush, Saints’e 2006 yılında takımın Katrina kasırgasından sonra New Orleans’a döndüğü sene katılmıştı ve bu üçlü takıma en başarılı günlerini yaşatmaya başlamıştı. Saints 3 sezon önce NFC şampiyonluk maçında Chicago’ya elenmiş ve Super Bowl’a gidememişti.

Arizona Cardinals ise Green Bay Packers’ı NFL tarihinin en çok skor üretilen maçında 51 – 45 yendikten sonra Saints’den de 45 sayı yedi ancak bu sefer galip gelmeyi başaramadı. Böylece iki maçta 90 sayı yiyen Cardinals playoff tarihinde üst üste iki maçta en çok sayı yiyen takım olarak tarihe geçti.

Cardinals’in tecrübeli oyun kurucusu Kurt Warner maçtan sonra, “Maceramız bitmesini istediğimiz gibi sonuçlanmadı.” dedi. Geçen sezon Super Bowl’da Pittsburgh Steelers’a yenilen Cardinals’ı tekrardan Super Bowl’a taşımak isteyen Warner “İstediğimiz şekilde mücadele edemedik ancak bazen böyle kötü günleriniz olur. İşte bugün de onlardan biriydi.” diye sözlerine devam etti.

Green Bay Packers maçında inanılmaz bir performans sergileyen Warner, Saints karşısında 26 pas denemesinin 17’sinde başarılı olarak toplamda 205 yard pas attı ancak takımının skor üretmesini sağlayamadı. Cardinals hücumunda Tim Hightower maçın ilk oyununda 70 yardlık bir koşu touchdown’ı yaparak Cardinals’i hemen öne geçirmesiyle dikkat çeken isim oldu.

Saints adına maçın yıldız isimlerinden biri olan Reggie Bush ise maçtan sonra “Maçtan önce elime skor üretmek için bir sürü fırsat geçeceğinin farkındaydım ve takımım adına fark yaratan isim olacağımı biliyordum.” dedi. 24 yaşındaki yıldız oyuncu “Topu elime aldığımda yapabildiğimin en iyisini yapmaya çalıştım.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

New Orleans Saints önümüzdeki hafta Dallas Cowboys – Minnesota Vikings maçının galibi ile Super Bowl’da oynamak için mücadele edecek.