Green Bay Packers’ın başarılı corner back’i Charles Woodson’ın 2009 sezonunda kariyerinin en iyi sezonunu geçirmesi ona The Associated Press 2009 NFL Defensive Player of the Year ödülünü kazandırdı.

Sezonu dokuz interception ile bu kategoride ligin tepesindeki iki oyuncudan biri olarak kapatan Woodson ayrıca  üç interception sonrası tochdown yapmış ve Packers defansının en önemli elemanlarından biri olmuştu. Ligin en çok interception yapan defansı olan Packers defansı, sezonu en iyi ikinci defans ve koşu oyunlarında en iyi birinci defans olarak kapatmıştı.

Woodson, oylamaya katılan 50 spor yazarının 28’inin oyunu alarak en yakın rakibi olan ve 14 oy alan New York Jets corner back’i Darrelle Revis’in oylarını ikiye katlayarak ödülün sahibi oldu.

Ayrıca ligin en çok sack yapan oyuncusu olan Denver Broncos’dan Elvis Dumervil ve 9 interception ile Woodson ile birlikte bu kategorinin tepesinde olan New Orleans Saints’in safety’si Darren Sharper 3 oy alırken, Minnesota Vikings’in end’i Jared Allen 2 oy aldı.

1997 yılında üniversitede oynarken Heisman Trophy’yi kazanan Woodson 1994 yılında  Deion Sanders’dan beri en iyi defans oyuncusu seçilen ikinci oyuncu oldu. Woodson ayrıca 1998 yılında en iyi defans oyuncusu seçilen Reggie White ile birlikte 36 yıllık Green Bay Packers tarihinde bu ödülü kazanan ikinci oyuncu olmayı başardı.

Charles Woodson’ın takımı Green Bay Packers sezonu son 8 maçının yedisini kazanarak 11 galibiyet ve 5 mağlubiyetle kapatmış ancak Wild Card eşleşmesinde, Arizona Cardinals karşısında uzatmalara giden ve nefes kesen bir mücadele sonucunda 51 – 45 yenilerek playofflara veda etmişti.