AFC Playoff’larının ikinci turunun son maçında San Diego’da San Diego Chargers karşısına çıkan New York Jets çaylakları Mark Sanchez ve Shonn Greene ile rakibini 17 – 14 yenerek AFC şampiyonluk maçında Indianapolis Colts’un rakibi oldu.

İki çaylak oyuncunun da birer touchdown’a imza attığı karşılaşmanın son anları büyük bir heyecana sahne oldu. Son periyotta Mark Sanchez’in Dustin Keller’a attığı 2 yardlık touchdown pası ve Greene’nin 53 yardlık koşu touchdown’ıyla maçta ilk defa geriye düşen Chargers’da Pro Bowl kicker Nate Kaeding maçın bitimine 4 dakika 38 saniye kala 40 yardlık bir field goal kaçırdı. Chargers 17 – 7 gerideyken daha sonra maçın bitimine 2 dakika 14 saniye kala Philip Rivers’ın 1 yardlık koşusuyla touchdown bulsa da onside kick denemesinde başarılı olamayınca maçı kaybetti.

AFC’nin Pro Bowl kicker’ı Nate Kaeding’in üst üste 20 field goal denemesinde başarılı olmuşken Jets karşısında üç tane field goal kaçırması maçın dikkat çeken yanıydı.

Maç sonrası Jets cephesinde favori olarak çıkmadığı maçta galip gelmenin sevinci yaşanırken Jets’in çaylak oyun kurucusu Mark Sanchez maç sonrası, “Bizim için çok büyük bir galibiyet ancak henüz işimiz bitmedi.” dedi.

1999 yılından sonra ilk kez bir AFC şampiyonluk maçına çıkacak olan Jets’in çaylak head koçu Rex Ryan ise Colts ile eşleşmeleriyle ilgili olarak “Büyük ihtimalle kimsenin gerçekleşmesini istemediği bir eşleme oldu ama üzgünüz, biz geliyoruz!” dedi.

Rex Ryan sezonun 16.haftasında Colts ile karşılaşacakları maç öncesi “Tek dileğim Peyton Manning ve arkadaşlarının bu maçta oynamaması…” demiş ve Colts’un as oyuncularını dinlendirmesiyle Jets rakibine ilk mağlubiyetini tattırmış aynı zamanda playofflar içinde umutlanmıştı.

Öte yandan San Diego Chargers 11 maçlık galibiyet serisini sonlandırırken bir kez daha AFC’nin en iyi galibiyet yüzdesine sahip olan 2.takımı olarak bir kez daha playoff’da başarılı olamamanın üzüntüsü yaşıyor.

Mağlubiyetle ilgili konuşan Chargers head koçu Norv Turner takımının bir kez daha playoff’da hüsrana uğraması sonucunda “Şubat ayında bu zamanlarda en iyi oyununuzu oynamanız gerekiyor ve biz sebebi ne olursa olsun bugün bunu başaramadık.” dedi.

Bu galibiyetle birlikte Bengals sonrasında favori olmadığı başka bir maçta Chargers’ı da eleyerek AFC finaline yükselen New York Jets acaba sezonun en iyi takımı Indianapolis Colts’u da yenerek Super Bowl’a çıkabilecek mi hep beraber göreceğiz.

Yazan: Haber Servisi