NBA’de Dallas Mavericks takımının sahibi Mark Cuban, Dallas Cowboys’un Philadelphia Eagles ile oynayacağı Wild Card maçının, takımı Dallas Mavericks’in kendi evinde Utah Jazz ile oyanacağı normal sezon maçıyla çakışmasına tepkili.

Dallas Cowboys’un Cumartesi günü oynayacağı maç Amerika saatine göre akşam 7’de başlayacakken, Dallas Mavericks’in maçı akşam saat 7.30’da başlayacak. Cuban ise maçlarının aynı günde olması ve Mavericks’in maçında tribünlerin dolmaması endişesi yüzünden tepki göstermekte. NBA’de sivri diliyle ün salmış olan Cuban, “NFL ile karşılaştırıldığımıda “küçük patetesler” olarak kaldığımızı biliyoruz, ama cidden, konu spor liglerine gelince NFL, çirkin bir Amerikalıya dönüyor.” dedi

Dallas Mavericks’in Salı günkü Detroit maçı öncesi konuşan Cuban, “NFL kendisinden başka kimseyi düşünmüyor. Yapabileceğim bir şey yok, fikstürler böyle.” diye sözlerini noktaladı.

Ayrıca Cuban, Twitter’daki sayfasından New England Patriot kendi evinde Baltimore Ravens ile karşılacağı karşılaşmanın da Boston Celtics’in aynı saatte kendi evinde Toronto Raptors ile karşılaşacağı maç ile çakışmasını da eleştirdi.

NFL basın sözcüsü Greg Aiello ise Cuban’ın demeçlerine cevap vermeyi reddetti.

Anlaşılan o ki Mavericks’in sahibi Cuban tribünleri dolduramayacak olmasının siniriyle NFL’in ligler arası dengeleri bozduğunu iddia ediyor.

2010 NBA All – Star karşılaşması Dallas’da ancak NBA takımı Mavericks’in değil NFL takımı Dallas Cowboys’un stadında oynanacak.

Yazan: Haber Servisi