Çaylak oyun kurucu Mark Sanchez ve çaylak koç Rex Ryan’ın önderliğindeki New York Jets, AFC Kuzey Grubu şampiyonu Cincinnati Bengals’i bir hafta arayla ikinci kere yendi.

New York Jets’in 24 – 14 kazandığı karşılaşmada Mark Sanchez hatasız oynarken bir touchdown pası attı ve Jets’in koşu hücumunun da iyi gününde olmasıyla beraber Bengals favori gösterildiği karşılaşmada taraftarı önünde sahadan mağlup ayrıldı.

“Bu çok özel bir şey ama benimle bir ilgisi yok.” diyen Mark Sanchez, aslında Jets’e 2004 yılından beri ilk playoff galibiyetini kazandırırken her şeyin kendi ellerinde olduğunun farkında değil.

Maç boyunca oyunun kaderini Sanchez’in ellerine bırakan Bengals savunmasına, yaptığı 15 pas denemesinin 12’sinde başarılı olup toplamda 182 yard pas atan ve 139.4 QB rating’i tutturan Sanchez, Jets cephesinde galibiyetin baş mimarı oldu.

Playoff’a kalan takımlar arasında en zayıf ekip olarak görülen Jets’de Sanchez ilk playoff galibiyetini aldığında karşısında, aynı lise ve aynı üniversiteden mezun olduğu, çocukluk idölü Bengals oyun kurucu Carson Palmer vardı.

Ancak sahada baskı altında olan tek çaylak Mark Sanchez değildi. Bu sezon Jets tarafından 3.tur’da seçilen Shonn Greene maçı 135 koşu yardıyla tamamladı. Bu 135 yarda 30 yardlık bir koşu touchdown’ı da dahildi. Greene takımının kazandığı 171 koşu yardının 135’ine sahip olurken Sanchez ile birlikte galibiyetin en önemli oyuncularından biri oldu.

Maçtan sonra açıklamalar yapan Bengals’in oyun kurucu Palmer, “Şimdi Jets’in bir atılım yapma şansı olabilir” dedi ve bütün onu baskı altında tutan ve hedefi bulmasını engelleyen Jets defansını övdü.

Koçluk kariyerinin ilk playoff galibiyetini alan Rex Ryan ise “Bugün mükemmel bir takım eforu sarf ettik. Biz iyi bir takımıyız. İnsanlar buna inanmıyor olabilirler ama yakında hepsi inanacak.” dedi.

Mark Sanchez bu maçta bir veteran gibi oynayarak Shaun King, Joe Flacco ve Ben Roethlisberger’den sonra NFL tarihinde bir playoff maçı kazanan dördüncü çaylak oyun kurucu olarak tarihe adını yazdırdı. Çaylak running back Greene ise 200 yılından beri bir playoff maçında 100 yard üstü koşan ilk çaylak running back oldu.

Bengals cephesinde ise takımla uzun bir kontrata sahip olan kicker Shayne Graham’ın maçın bitimine 3 dakika 49 saniye kala Bengals’in 10 sayı geride olduğu bölümde 28 yardlık bir field goal kaçırması başta olmak üzere iki field goal kaçırması büyük tepki çekti.

Yazan: Haber Servisi