NFL’de geçen hafta Colts’un Jets karşısında maçın önemli bir kısmını yedek oyuncularıyla oynaması NFL başkanı Roger Goodell’I harekete geçirdi. Goodell bundan böyle takımları, son haftalarda yedek oyuncuları oynatmalarından vazgeçirecek, onları son haftalarda da as oyuncularını oynatmaya teşvik edeceklerini söyledi.

Konu ile ilgili açıklamalar yapan Goodell, “Bu üzerinde çalışacağımız bir konu. Taraftarların konu ile ilgili düşünceleri açık. Geçmişte rekabet kurulumuzun konu ile ilgili çalışmaları vardı ancak bunları yeniden gündeme getireceğiz. Biz her maçın çekişmeli geçmesini istiyoruz.” dedi.

Ligin şuan ki konumu Playoff’u garantilemiş takımların son haftalarda as oyuncularını dinlendirip, Playoff’lara dinlenmiş bir şekilde girmelerini sağlayacak şekilde. Goodell da bununla ilgili olarak Colts’u suçlayamacağını söyledi.

Hatırlanacağı üzere geçen hafta Indianapolis Colts’un head koçu Jim Caldwell, takımı Playoff’da saha avantajını çoktan yakaladığı için oyun kurucuları Peyton Manning başta olmak üzere birçok ilk 11 oyuncusunu kenarda oturtmuş ve Jets’in maçı kazanmasını kolaylaştırarak, Colts’un sezonu yenilgisiz bitirmesini engellemişti. Caldwell’in bu hareketi taraftarlar tarafından büyük tepki çekmişti.

CBS’e konuşan NFL başkanı Goodell, insanların aklına NFL’in bütünlüğünü ve doğruluğunu yerleştirmeyi ve hazırlık maçları dahil tüm maçların rekabet içermesi gerektiğini sokmaya çalıştıklarını ancak son haftalarda oynamayan oyunculara ceza veremeyecekleri, başka çözüm yolları aradıklarını söyledi.

Yazan: Haber Servisi