Bu sene 44.sü gerçekleştirilecek olan Super Bowl’da Miami Gardens’da Sun Life Stadium’da AFC şampiyonu Indianapolis Colts ile NFC şampiyonu New Orleans Saints karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşma aynı zamanda Super Bowl XXVIII’dan beri ilk defa iki konferansında seri başı takımlarının mücadele edeceği Super Bowl olacak.

Indianapolis Colts dördüncü defa Güney Florida’da bir Super Bowl maçına çıkacak. Hatırlanacağı üzere Colts daha önce Güney Florida’da da yapılan son Super Bowl’u (XLI) o zamanlar Dolphin Stadium olarak adlandırılan Sun Life Stadium’da  Chicago Bears’ı yenerek kazanmıştı.

New Orleans Saints ise 43 yıllık tarihinde ilk defa bir Super Bowl’da oy gösterecek. Saints organizasyonu daha önce 2000 sezonuna kadar bir playoff maçı kazanamamış ve 2006 sezonunuda NFC şampiyonluk maçını kaybetmişti. Saints, Vikings’i uzatmalarda yenerek Super Bowl XLIV’de mücadele etme hakkı kazanmıştı.

Daha önce devre arası şovlarıyla adından çok söz ettiren Super Bowl, bu sene de gündem düşmeyecek. Dev maçın Amerika’daki yayıncısı CBS’in 26 Kasım 2009’da Oakland Raiders – Dallas Cowboys maçı sırasında yaptığı açıklamaya göre Super Bowl XLIV’ün devre arasında ünlü İngiliz rock grubu The Who sahne alacak.

Türkiye saati ile 01.00’de yayınlanacak olan maçın anlatımını CBS televizyonundan Jim Nantz gerçekleştirecek. Maçın yorumcusu ise Phil Simms olacak. Solomon Wilcots ve Steve Tasker ise saha kenarından ilginç detayları izleyicilerle paylaşacaklar.

7 Şubat 2010 tarihinde gerçekleştirilecek Super Bowl XLIV ile ilgili tüm detaylar için NFLTR’yi takip etmeye devam edin.

Yazan: Haber Servisi