Baltimore Ravens, wide receiver Donte Stallworth  ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

Stallworth son olarak NFL tarafından bir yıl ligden men cezasına çarptırılınca Cleveland Browns tarafından serbest bırakılmıştı. Stallworth adam öldürme suçuyla yargılanmış ve ligin kişisel kurallarına aykırı davrandığı gerekçesiyle ligden men edilmişti. Stallworth, 14 Mart gününün sabahında araba kullanırken 59 yaşındaki Mario Reyes adlı yayaya çarpmış, Reyes’in ölümüne neden olmuştu. Kaza anında alkollü olduğu belirlenen Stallworth, Miami’de 30 günlük hapis cezasını tamamlamıştı.

Donte Stallworth, Ravens ile yaptığı anlaşma sonucunda yıllık $900,000 ücret ve ekstradan $300,000 prim alacak.

Yeni anlaşması sonrasında açıklamalar yapan Stallworth, “Yaptığım hatanın benim için dünyanın sonu olduğunu düşündüğüm zamanlar oldu. O sabaha hiçbir zaman geri dönemem. O anın ağırlığı her gün üzerimde ve ömrümün sonuna kadar böyle olacak. Yapmam gerekn şey hayatıma devam edip daha iyi bir insan olmaya çalışmak, başkalarına benim yaptığım şeyi yapmamaları gerektiğini açıklamak ve insanları alkollü araba kullanmanın tehlikelerine karşı uyarmak. İnsanlara olan şeyin benim kişiliğimi yansıtmadığını göstermem lazım.” dedi.

“Tekrar NFL’de oynamak büyük bir gurur ve ayrıcalık. Bana bu şansı verenlere çok teşekkür ederim.” diyen 30 yaşındaki oyuncu, 2002 Draftı’nın ilk turunun 13.sırasından New Orleans Saints tarafından draft edilmiş 2002 sezonundan 2005 sezonuna kadar Saints forması giymiş daha sonra takip eden sezonlarda Philadelphia Eagles, New England Patriots ve Clevend Browns formalarını giymişti.

Kariyerinin en iyi sezonunu 2005 yılında New Orleans Saints forması altında geçiren Stallworth, 70 top yakaladığı sezonda takıma 945 yard kazandırmış ve 7 touchdown yapmıştı.

Yazan: Haber Servisi