NMatt SchaubFL’in All-Star maçı olan Pro Bowl, 31 Ocak 2010 günü Super Bowl XLIV’ün oynanacağı Miami Gardens’daki Sun Life Stadium’da gerçekleşti. Halk oylamasıyla seçilen oyuncuların neredeyse %40’ının oynamadığı karşılaşmada AFC Karması, NFC Karmasını 41 – 34 yendi.

Birçok oyuncunun sakatlığı yüzünden oynayamadığı maçta New Orleans Saints ve Indianapolis Colts’dan seçilmiş toplam 14 oyuncu 7 Şubat’ta Super Bowl’da forma giyecekleri için sakatlanma riski yüzünden maçı kenardan takip ettiler.

Sert hamlelerin yapılmadığı ve savunmalarınpek efor harcamadığı maçın dostluk havasında geçmesi izleyenlere pek keyif vermedi. Her ne kadar uzun süredir Super Bowl’dan bir hafta sonra Hawaii’de oynanan maçın Super Bowl’dan bir hafta önce Super Bowl’un oynanacağı şehre alınması maça olan ilgiyi arttırıp stada 70,697 kişiyi çekerek 1959’dan beri en çok seyircinin geldiği Pro Bowl olmasını sağlasa da karşılaşmanın ikinci yarısından sonra tribünler boşalmaya başladı.

AFC Karmasına seçilen üç oyun kurucu Peyton Manning, Tom Brady ve Philip Rivers maçta oynamazken NFC Karmasında ise seçilen oyun kurucularda sadece Aaron Rodgers forma giyebildi. AFC Karmasının oyun kurucu pozisyonlarını Matt Schaub, David Garrard ve Vince Young doldururken, NFC Karmasında Brett Favre ve Drew Brees yerine Tony Romo ve Donovan McNabb görev aldı.

AFC Karmasından Matt Schaub ve NFC Karmasından Aaron Rodgers ikişer tane touchdown pası atarak takımlarının hücumlarını taşıyan isimler oldu. Matt Schaub toplamda 289 yard pas ve 2 touchdown pası atarak maçın MVP’si seçildi. Koşu oyunlarının çok az kullanıldığı maçta, son çeyreğin 5 dakikasında Titans’ın yıldız running back’i Chris Johnson’ın 2 yardlık touchdown koşusu AFC’ye galibiyeti getirdi.

Maçta iki takımın toplam 987 yard kazanması ise adeta savunmaların aktif olmadığının göstergesi oldu. Maç sonrası açıklamalar yapan NFC koçu Wade Williams “Bu neredeyse defansların olmadığı bir mücadele oldu. Savunma oyuncuları pek bir şey yapmayınca doğal olarak yüksek skorlar gördük. Ama skorun yüksek olması istediğimiz bir şeydi.” dedi.

NFC linebacker’ı Brian Orakpo ise “Farklı bir maçtı. Daha çok 7’ye 7 oynanan maçlara benziyordu. Herkes buraya sakatlanmadan taraftarlara iyi bir şov izletmeye gelmişti.” dedi.

Her ne kadar sahadaki mücadele taraftarları mutlu etmese de özellikle televizyon reytinglerinin yükselmesinden sonra NFL başkanı Ryan Goodell maçtan sonra 2011 yılında da Pro Bowl’un Super Bowl’dan bir hafta önce gerçekleşebileceğinin sinyalini verdi.