Philadelphia Eagles da yıldız oyuncularıyla yollarını ayıran takımlar kervanına katıldı. Geçtiğimiz hafta NFL’in en heyecan verici running back’lerinden biri olan Brian Westbrook’un 8 yıllık Eagles kariyeri, Eagles yöneriminin oyuncuyu serbest bırakması sonucunda noktalandı.

Westbrook’un Eagles kariyerinde gösterdiği üstün performansların yanında yaşadığı sakatlıklarla da sıklıkla gündemde kalmıştı.

Eski bir All-Pro olan yıldız running back 2007 yılında takımına kazandırdığı 2,104 yard ile bu kategoride lig lideri olmuştu. Westbrook 2007 sezonunda 1,333 yard koşmuş ve 12 touchdown yapmıştı.

Ancak yıldız oyuncu geçtiğimiz sezonun büyük bölümünü saha kenarında geçirmişti. Westbrook, bileğinde yaşadığı sakatlık ve sahada aldığı darbe sonucunda geçirdiği sarsıntı yüzünden sekiz maç kaçırmış ve sezonu sadece iki touchdown ile tamamlamıştı.

Westbrook, Eagles’da kalsaydı önümüzdeki sezon 7.25 milyon dolar kazanacaktı.

Brian Westbrook’un takımdan ayrılması üzerine açıklamalar yapan Eagles koçu Andy Reid, Westbrook’un hala başka bir takımda oynayabilecek kapasitesi olduğunu söyledi.

Andy Reid sözlerini, “Brian, Eagles tarihinin en iyi oyuncularından biri hepsinden öte çok iyi bir insan ve iyi bir lider. Bana göre o NFL’in gördüğü en çok yönlü running back.” diye sürdürdü.

Westbrook, Eagles kariyerinde sekiz sezonda 5,995 yard koşmuş ve 426 pas yakalayarak takımına 3,790 yard kazandırmıştı. 30 yaşındaki oyuncu Eagles kariyerinde punt return’ler, koşular ve pas tutmalar dahil toplamda 68 touchdown yapmıştı.

Yazan: Haber Servisi