Cleveland Browns’ın oyun kurucusu Derek Anderson, Matt Leinart’ın yedeği pozisyonunda Arizona Cardinals ile anlaştı. Cleveland’da geçtiğimiz günlerde Baltimore Ravens ile anlaşan Brady Quinn ile ilk 11 mücadelesi veren Derek Anderson’ın bundan böyle, Kurt Warner’ın takımdan ayrılmasıyla tekrar Cardinals’ın ilk 11’deki oyun kurucusu olan Matt Leinart’ın ilk 11’deki yerini zorlayacak.

Browns tarafından serbest bırakılan oyuncunun Cardinals ile anlaşmasının 2 yıllık olduğu belirtildi.

Hatırlanacağı üzere Warner’ın emekliliğinden sonra Cardinals’deki oyun kurucu olarak bir tek Matt Leinart kalmıştı. “Matt’de muhteşem bir gelişme gördük.” diyen Cardinals koçu Ken Whinsenhunt, yeni transferiyle ilgili, “Ama aynı zamanda Derek’in o pozisyondaki rekabete dahil olması konusunda çok heyecanlıyım.” dedi.

Browns ile inişli çıkışlı beş sezon geçiren Derek Anderson, geçtiğimiz sezon ilk 11’deki yerini Brady Quinn’e kaybetmiş ancak sezonun ortalarında eski mevkisini geri kazanmıştı, daha sonra performansıyla tekrar bench’e çekilmiş, Quinn’in sakatlanması sonrasında tekrardan ilk 11’e yerleşmişti.

Basında toplantısında, “Yeni bir başlangıç tam istediğim bir şeydi.” diyen Derek Anderson, 2007 sezonunun kendisi için ne kadar iyi bir yıl olduğundan söz etti ve yeni bir takımla yeni bir şans elde ettiği için çok heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Oregon State mezunu oyun kurucu 2005 yılında Baltimore’dan ayrılınca Browns ile anlaşmış, 2007 sezonunda Pro Bowl’a seçilmiş ve sezonu 29 touchdown pası ve 19 interception ile tamamlamıştı. Browns ise o sezon 10 galibiyet, 6 mağlubiyet almıştı.

Yazan: Haber Servisi