2007 NFL Draftı’nda büyük beklentilerle Cleveland Browns tarafından ilk tur 22.sıradan seçilen Brady Quinn, fullback Peyton Hillis , 2011 NFL Draftı 6.tur seçim hakkı ve şartlı bir 2012 NFL Draftı seçim hakkı karşılığında Denver Broncos’a takas edildi.

Pazar günü gerçekleştirilen takasla ilgili olarak Denver Broncos’un takım sözcüsünün, koç Josh McDaniels’ın şuanda açıklama yapmak için müsait olmadığı belirtilirken Quinn’in Kyle Orton ile takımın as oyun kurucusu olmak için mücadele edeceği tahmin ediliyor. Orton, geçtiğimiz off season’da Jay Cutler karşılığında Chicago Bears’dan transfer edilmişti.

Öte yandan Cumartesi günü, Carolina Panthers’dan olaylı bir şekilde ayrılan Jake Delhomme ile anlaşan Browns bu hamlesinden sonra NFL kariyerinde bir türlü bekleneni veremeyen Quinn ile yollarını ayırmış oldu.

NFL Draftı’nda üst sıralardan seçilmesi beklenen Notre Dame Üniversitesi’nin eski yıldızı Brady Quinn, draft günü 22.sıraya kadar gerilemiş ve NFL’deki ilk yılında Derek Anderson’ın kariyerinin en iyi sezonunu geçirip Cleveland’da bütün dikkatleri üzerine toplaması sonrasında pek şans bulamamıştı.

Cleveland Browns ile geçirdiği 3 sezonda 12 kez ilk 11’de sahaya çıkan Quinn, bu maçların 9’unda sahadan boynu bükük ayrılırken sadece 3 galibiyet görebildi.

Cleveland Browns’ın head koçu Eric Mangini, Quinn takasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Brady’nin geçtiğimiz yıl ve takımla geçirdiği üç sezonda bizim için yaptıklarına minnettarım. O işini en iyi şekilde yapan bir ve çok çalışan bir profesyonel. Kendisine Denver’daki kariyerinde başarılar diliyorum.” dedi.

Yazan: Haber Servisi