Tecrübeli linebacker Gary Brackett, yedi yıldır formasını giydiği Indianapolis Colts ile 12 milyon doları garanti olan, 5 yıllık 33 milyon dolara sözleşmesini yeniledi.

NFL kariyerinin tümünü Indianapolis Colts forması altında geçiren Brackett geçtiğimiz beş sezon boyunca 110 tackle ortalama oynamayla oynamıştı. Brackett, 2003 yılında NFL Draftı’nda hiçbir takım tarafından seçilmeyince Indianapolis Colts ile anlaşmıştı.

Yeni anlaşmasına göre büyük ihtimalle kariyerini bir Colts oyuncusu olarak tamamlayacak olan 29 yaşındaki oyuncu Colts defansının kilit ismi olmaya ve kaptanlığını yapmaya devam edecek.

“Burası gerçekten çok güzel bir yer ve eğer hayatınızın sonuna kadar Colt olma şansı size veriliyorsa bu hemen üzerine atlayacağınız bir şey.” açıklması yapan Brackett’in takım binasında yapılan basın konferansın çok mutlu olduğu gözlendi.

Linebacker’larını genellikle büyük kontratlarla ödüllendirmeyen bir takım olan Indianapolis Colts, 2002 sezonunun sona ermesinden beri Mike Peterson, Marcus Washington, Cato June, David Thornton gibi ilk 11 oyuncularının takımdan ayrılmasına izin vermişti. Şimdi ise bir başka ilk 11 oyuncusu Tyjuan Hagler’in de takımdan ayrılması gündemde.

Serbest oyuncu tranfers sezonunun açılmasının ilk dakikalarında takımıyla yeniden anlaşan ve daha önce linebacker’larına büyük kontratlar vermeyen Colts ile uzun bir sözleşme imzalayan Brackett bu konuda şanslı gözükyor.

NFL çevreleri tarafından Colts’un off-season’da Peyton Manning’in sözleşmesini uzatmak dışındaki bir numaralı hedefinin Brackett’in sözleşmesini yenilemek olduğu konuşuluyordu.

Bu arada Colts kadrosuna 11 oyuncu ekledi. Bu oyuncular: receiverlar Dudley Guice, John Matthews ve Taj Smith; offensive linemen Gerald Cadogan ve Jaimie Thomas; defensive linemen John Chick ve Mitch King; defensive back Terrail Lambert; running back Devin Moore; linebacker Brandon Renkart ve quarterback Drew Willy’den oluştu.