Carolina Panthers, oyun kurucusu Jake Delhomme ile yollarını ayrıdı.

Geçtiğimiz sezon 11 maçta görev alan ve sezonu 8 touchdown pası ve 18 interception ile tamamlayan Delhomme’un 7 yıllık Carolina kariyeri 2009 sezonundaki kötü performansıyla son buldu.

Takımdan gönderilmesi sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen tecrübeli oyun kurucu bu ayrılık yüzünden çok üzgün olduğunu söyledi ve göz yaşlarını tutamadı.

“Kariyerimde burada geçirdiğim yedi yılın altısı çok güzeldi.” diyen Delhomme, basın toplantısında 2003 yılında Carolina Panthers ile anlaştığında bu takıma hiç kimse olarak geldiğini ve New Orleans Saints’in adı pek duyulmamış yedek oyun kurucusu olarak ilk 11’de oynama şansı aradığını şimdi takımdan ayrılırken kimseye kırgın olmadığını söyledi.

Bir sezon önce Panthers’ı tarihinde Super Bowl’a taşıyan tek oyun kurucu olan Delhomme’un takımdan ayrılabileceğini düşünmezken, kötü geçen bir sezon sonrası Delhomme’un halen Panthers’dan alacak 12.5 milyon dolar değerinde garanti parası bulunurken gönderilmesi çoğu kesim tarafından sürpriz olarak değerlendirildi.

35 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu 2003 sezonunda takımını Super Bowl’a taşımış, 2005 sezonunda ise Panthers’ı NFC Finali’ne çıkarmıştı ve şuan içinde Panthers tarihin pas kategorisindeki her rekoru elinde bulunduruyor.

Geçen sezon ki performansı sonrası ilk 11’deki yerini kaybeden Delhomme sezonu “Sahaya çıktığımda en iyi şekilde oynamaya çalışırım ama geçen sezon bunu gerçekleştiremedim. Hata yapmamaya çalışıyordum, oynamak istediğim şekil bu değildi.” diye nitelendirdi.

Carolina’nın Matt Moore ile bir yıllık sözleşme uzatıp ilk 11’deki oyun kurucu pozisyonunu ona emanet etmesinden hemen sonra Delhomme’u yedek olarak takımda tutmak yerine işine son vermesine rağmen Delhomme basın toplantısını şu sözlerle noktaladı: “Her zaman bir Carolina taraftarı olarak kalacağım.”

Yazan: Haber Servisi