İstatistiklere göre NFL’in en iyi koşu oyunu yapan takımı olan New York Jets bu alanda takımın lideri olan Thomas Jones’u serbest bıraktı.
Takımın genel menajeri Mike Tannenbaum, hafta başı yaptığı açıklamada takımın Jones’a kendisi ile yolların, NFL’de transfer döneminin açılacağı 5 Mart günü ayrılacağını söylediğini belirtti.

“Thomas üç yıl önce bize katıldı ve çok üretken bir şekilde saha içinde ve saha dışında tutkulu bir lider olarak genç oyuncularımız üzerinde olumlu bir etki bıraktı.” diyen Tannenbaum, “Thomas’la birlikte çalıştığımız için çok şanslıyız ona bundan sonraki kariyerinde her şeyin en iyisini diliyoruz.” diye sözlerini noktaladı.

31 yaşındaki Thomas Jones bu sezon 1,402 yard koşmuş ve 14 touchdown yaparak bu alanda kariyerinin en iyi istatistiklerini elde ederek takımın AFC Finali’nde Indianapolis Colts’un karşısına çıkmasında büyük rol oynamıştı. Ayrıca soyunma odasında da popüler bir isim olan Thomas iki defa takım arkadaşları tarafından en çok örnek alınan oyuncu seçilmişti.

Ağustos ayında 32 yaşına girecek veteran transfer sezonunun açılmasıyla yeni bir takımla anlaşabilecek. Serbest oyuncular arasında bu sezon San Diego Chargers’dan ayrılan LaDainian Tomlinson, Philadelphia Eagles ile yollarını ayıran Brian Westbrook ve yeniden doğduğu Cleveland Browns ile sözleşmesini uzatmayan Jamal Lewis gibi yıldız isimler dikkat çekiyor.

Yazan: Haber Servisi