New Orleans Saints’in yıldız oyun kurucusu ve Super Bowl XLIV’ün MVP’si Drew Brees, Amerika dışında görevde bulunan Amerikan askerlerine moral vermek amacıyla kurulmuş olan USO’nun etkinlikleri çerçevesinde bugün İzmir’deydi.

USO’nun web sitesinde yer alan 2010 yılı etkinlik takvimine göre 22 – 30 Mart tarihlerinde Türkiye, Cibuti ve Dubai’deki Amerikan askerlerini ziyaret edecek olan Drew Brees bu turun Türkiye ayağını 25 Mart 2010 tarihinde İzmir’de gerçekleştirdi.

Amerikan askerleri ve Amerikan vatandaşları için düzenlenebilen ve duyurulmayan bir organizasyon olduğu için Drew Brees’in Türkiye’ye gelişi hiçbir yazılı-görsel medya organında yer almadı.

İzmir’deki organizasyona özel izin alarak katılan Anadolu Rangers oyuncusu Hazar Altınbaş, Drew Brees ve Brees ile beraber aynı organizasyonda yer alan eski NFL oyuncusu Donnie Edwards ile New Orleans Saints forması altında bu sezon Super Bowl şampiyonluğu yaşayan Billy Miller’dan imza alırken kendilerine kısa da olsa Türk Amerikan futbolundan bahsetme imkanı buldu.

Böylece Mart ayında Tunç İlkin’den sonra önemli bir NFL yıldızı daha ülkemizi ziyaret etmiş oldu.

USO’nun organizasyonlarında aktif bir şekilde yer alan Drew Brees’in 2009 yılının Haziran ayında Guantanomo Bay’de yer alan askeri hapishane Guantanamo Kampı’nı ziyaret etmişti.

Yazan: Haber Servisi