NFL’in en sansasyonel oyuncularından Terrell Owens ile Buffalo Bills yollarını ayrıyor. Buffalo Bills takımı, Cumartesi günü yaptığı açıklamada Owens’a yeni bir kontrat önermeyi düşünmediklerini dile getirdi.

Bills yönetimi aynı zamanda defensive end Ryan Denney ve wide receiver Josh Reed’e de kontrat önermeyeceğini ve bu oyuncuların 5 Mart’ta serbest oyuncu piyasasına katılmalarına izin verdiklerini açıkladı.

“Bu üç oyuncuyu da onları serbest bıraktığımız konusunda bilgilendirmek istiyoruz ki planlarını ona göre yapsınlar.” diyen Bills genel menajeri Buddy Nix, “Yapılması en doğru olanı yaptığımız düşünüyoruz. Üç oyuncuda kulübümüzü başarıyla temsil ettiler ve onlara gösterdikleri çaba için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Aralık ayında 37 yaşına girecek olan Terrell Owens, geçen yaz Dallas Cowboys’dan ayrıldıktan sonra Bills ile anlaşmış ve 2009 sezonunda toplam 55 pas yakalayarak takımına 829 yard kazandırmıştı. Owens aynı zamnda beş touchdown pası tutmuş ve bir koşu touchdown’ı yapmıştı.

Yıldız oyuncu Twitter sayfasından yaptığı açıklamada “Buffalo’da muhteşem taraftara, Ralph Wilson ve Bills organizasyonuna geçtiğimiz sezon bana verdikleri destek sebebiyle teşekkür ederim.” dedi.

Altı defa Pro Bowl seçilmiş receiver bu sezonunun 16.haftasında 1,000.pasını yakalamış ve NFL tarihinde bunu başaran altıncı oyuncu olmuştu. Owens bir hafta sonra, 17.haftada Bills’in Colts’u 30 – 7 yendiği karşılaşmada tuttuğu toplardan kazandığı yard sayısını 14,951’e yükselterek NFL tarihinde bu alanda en çok yard kazanan üçüncü oyuncu olarak sezonu kapatmıştı.

Bills’in serbest bıraktığı diğer iki oyuncu olan Denney ve Reed ise 2002 draftında ikinci turda seçilmişlerdi.

Denney kariyeri boyunca 328 tackle ve 23.5 sack yapmış, Reed yakaladığı 311 pas ile takımına 3,575 yard kazandırmış ve bu alanda takım tarihinin en çok yard kazanan beşinci oyuncusu olmuştu.