22 Nisan 2010 tarihinde 75’incisi gerçekleştirilecek olan NFL Draftı’na sayılı günler kala San Francisco takımının bulunduğu konumdan son derece memnun gözüküyor.

Son yılların NFL Draft’larında en çok hayal kırıklığı yaratan ilk 10 sıra seçimleri arasında gösterilen oyun kurucu David Carr ve wide receiver Ted Ginn Jr.’ı kadrosuna katan 49ers gelecek sezon için NFC West şampiyonluğunu gözüne kestirmiş durumda.

San Francisco’nun grup liderliği hayallerini güçlendiren en önemli etken ise gruplarında yer alan Seattle Seahawks ve St. Louis Rams’in yeniden yapılanmaya gitmesi ve Arizona Cardinals’ın hücumunun önemli isimlerinden Kurt Warner ile Anquan Boldin’i kaybederek güç kaybetmesi olarak gösteriliyor.

NFL Draftı’nda yapacağı seçimler ile NFC West şampiyonluğu için gerekli olan son adımı atıp takımdaki eksik parçaları tamamlamak isteyen 49ers, NFC West’i en 2002 yılında şampiyon olarak tamamlamıştı.

Off-season’da piyasada Donovan McNab gibi tecrübeli bir oyun kurucu ve Santonio Holmes ile Brandon Marshall gibi iki sorunlu ama yetenekli wide receiver için takas yapmayan  ayrıca yıldız cornerback Antonio Cromartie için girişimde bulunmayıp kadrosuna David Carr ile Ted Ginn Jr. Gibi kariyerleri şuana kadar hayal kırıklığı olarak nitelendirilen iki ismi katan 49ers’ın tek yapması gerek şey şuan için beklemek.

Ted Ginn Jr.’ın başarısız Miami kariyeri sonrasında beklenen patlamayı yapıp yapamayacağı büyük merak konusu iken 49ers koçu Mike Singletary yaptığı açıklamalarda Ginn’in potansiyeline inandığını ve iyi bir çıkış yapacağına inandığını söylüyor.

David Carr’in de kendisi gibi bir draft hayal kırıklığı olarak nitelendiren ancak geçtiğimiz sezonun sonlarına doğru iyi performanslar sergileyen Alex Smith ile gireceği forma yarışı ise son derece ilginç olacağa benziyor.

Yazan: Haber Servisi