Geride bıraktığımız hafta sonunda TAFL Kulüpler Ligi’nde yarı finale kalan takımlar belli oldu. Hafta sonunun ilk wildcard karşılaşmasında Boğaziçi Sultans kendi evinde son saniyeleri büyük heyecan içinde geçen maçta, Ankara Cats’i 24 – 22 mağlup etmeyi başararak yarı finalde Gazi Warriors’ın rakibi oldu.

Maçın sonlarına doğru 18 – 16 geride olan Ankara Cats yaptığı fumble recover touchdown ile 22 – 18 önce geçmeyi başardı ancak Sultans maçın bitmesine 1.5 dakika kalmışken yaptığı touchdown ile sahadan 24 – 22 galip ayrıldı. Maçın son anları izleyenlere büyük keyif verdi.

Wildcard hafta sonunun bir diğer maçında ise ODTÜ Falcons, normal sezonda 21 – 14 yenildiği rakibi İTÜ Tigers’ı, deplasmanda, İTÜ Maslak Stadı’nda 24 – 6 yenerek rövanşı aldı ve yarı finalde geçen sezonun finalisti İstanbul Cavaliers ile karşılaşmaya hak kazandı.

2009 – 2010 sezonu yarı final müsabakaları Boğaziçi Sultans vs. Gazi Warriors, ODTÜ Falcons vs. İstanbul Cavaliers şeklinde oluşurken geçtiğimiz sezon olduğu gibi iki İstanbul ve iki Ankara takımının yarı finale çıkması dikkat çekti.

Kulüpler 1. Ligi yarı final maçları 8-9 Mayıs 2010 tarihinde oynanacak.

Yazan: Haber Servisi