Dallas Cowboys beş defa Pro Bowl olma onuruna erişmiş offensive tackle Flozell Adams’ı ve safety Ken Hamlin’i takımdan gönderdi. İki oyuncu da iki sene önce Cowboys ile uzun süreli sözleşmelere imza atmışlardı.

NFL’de 12 sezon geçiren Adams, Dallas Cowboys’un en uzun süredir takımda bulunan oyuncusu konumunda idi. Dallas forması altında 182 maça çıkan ve bunların 178’in ilk 11’de forma giyen Adams 2003 – 2008 yılları arasında Pro Bowl’a seçilmişti.

“Takımda gösterdiği muhteşem devamlılığa, güvenebilirliğine ve bize yaptığı katkılardan dolayı Adams’a her zaman minnettar olacağız.” diyen Cowboys’un sahibi Jerry Jones yaptığı açıklamada, “Flozell Adams’dan kariyerinin 12 sezonunu Dallas Cowboys’a vermesinden daha fazla bir şey isteyebilir miydiniz bilemiyorum.” dedi.

Kariyerinin ilk dört sezonunu Seattle Seahawks forması altında geçiren Ken Hamlin ise Dallas Cowboys’a geldiği 2007 sezonunda Pro Bowl olma onuru yaşamıştı.

Jerry Jones ise Ken Hamlin ile ilgili olarak, “Hamlin’e sağlam bir oyuncu ve rekabetçi olarak bu takıma ve bu savunmaya kazandıkları için teşekkür ederiz.” açıklamasını yaptı.

Adams ve Hamlin, 2008 sezonunda Dallas Cowboys ile 2013 yılına kadar sürecek olan 6 yıllık sözleşme imzalamışlardı. 2008 sezonu sonunda Adams’ın serbest oyuncu olma imkanı bulunuyordu ancak o, kendisini 1998 NFL Draftı’nın ikinci turunda seçen takımının teklifi dışında başka takımlarının tekliflerini değerlendirmek bile istemedi.

Mayıs ayında 35 yaşına girecek olan Adams, 2.5 milyon dolarlık takım bonusunu Haziran ayında alacak ve Dallas Cowboys’dan 2010 sezonu için 5 milyon dolar alacaktı. Hamlin’i ise temel ücretinin ise 5.5 milyon dolar civarlarında olması bekleniyordu.

Ken Hamlin, Dallas Cowboys’daki ilk sezonunda 102 tackle ve 5 interception ile kariyerinin en iyi rakamlarına ulaşmıi ama 39 milyon dolarlık kontratı aldıktan sonra istatistiklerinde düşüş yaşamaya başlamıştı. 2008 sezonunda 92 tackle ve bir interception ile oynayan Hamlin, geçtiğimiz sezon ise 74 tackle ve sıfır interception ile sezonu kapatmıştı. Hamlin aynı zamanda ayak bileğini burktuğu için dört maç kaçırmıştı.

Yazan: Haber Servisi