28 Mart Pazar günü İTÜ Tigers’ın, İTÜ Maslak Stadı’nda Yıldız Stallions’ı 20 – 14 yenmesiyle son bulan TAFL Kulüpler Ligi heyecanı bu hafta oynanacak wildcard maçları ile devam edecek.

İlk olarak 10 Nisan Cumartesi günü saat 13.00’da, Boğaziçi Üniversitesi’nde Uçaksavar Stadı’nda, kendi evinde Boğaziçi Sultans, Anakara Cats ile karşılaşacak. Geçen sezonun şampiyonu Boğaziçi Sultans, normal sezonu beş galibiyet ve iki mağlubiyet ile üçüncü sırada tamamlamıştı. Ankara Cats ise iki galibiyet ve beş mağlubiyet aldığı sezonu Playout oynayacak Hacettepe Red Deers’den bir galibiyet fazla alarak, altıncı sıradan wildcard oynama hakkı kazanmıştı.

Boğaziçi Sultans ve Ankara Cats, hatırlanacağı üzere normal sezonun son haftasında karşılaşmışlar ve Sultans maçı 36 – 12 kazanmıştı. Cumartesi günkü maçın galibinin ise yarı finaldeki rakibi Gazi Warriors olacak.

Wildcard haftasının ikinci maçı ise 11 Nisan Pazar günü İTÜ Maslak Stadı’nda saat 13.00’da İTÜ Tigers ile ODTÜ Falcons arasında oynanacak. İki takımda sezonu dört galibiyet ve üç mağlubiyet ile kapatırken İTÜ Tigers ikili averaj ile ligin dördüncü sırasını alırken ODTÜ Falcons beşinci sırada kalmıştı.

Sezonun 4.Haftası’nda iki takım arasında Ankara’da oynanan maçı İTÜ Tigers 21 – 14 kazanmıştı. Bu maçın galibi ise normal sezonu lider bitiren ve geçen sezonun finalisti İstanbul Cavaliers ile finale çıkma mücadelesi verecek.

TAFL Kulüpler 1.Ligi’nde şampiyonluk yarışı giderek kızışırken, yarı finale çıkma heyecanı nefes kesecek gibi gözüküyor.

Yazan: Haber Servisi