Florida Gators’ın popüler oyun kurucu Tim Tebow gün geçtikçe NFL Draftı için takımların ilgisini çekmeye başlıyor.

22 Nisan’da başlayacak olan NFL Draftı’nda Tebow’un hangi takım tarafından ve kaçıncı sıradan seçileceği büyük merak konusunu. Tim Tebow’un gelecekteki takımının hangi takım olacağı hakkında türlü dedikodular ortaya atılırken en son Minnesota Vikings’in Tebow’u 30.sıradan seçeceği konuşulmaya başlandı.

Sports Illustrated’den Peter King’in açıklamalarına göre geçtiğimiz Cumartesi günü Florida’da Vikings koçu Brad Childress ve oyuncu personeli Rick Spielman, Tebow ile özel bir çalışma gerçekleştirmiş ve Tebow’un yeteneklerini değerlendirmiş.

Minnesota Vikings’in Tim Tebow’u takıma getirmek ile ilgili planları ise Peter King’e göre takımın tecrübeli oyun kurucusu Brett Favre’ın emekli olup olmayacağı ile alakalı. Geçtiğimiz sezon Vikings formasıyla kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçiren Favre, emeklilik ile ilgili kararını henüz açıklamış değil.

Tebow’un bir NFL takımının ilk 11’deki oyun kurucusu olup olmayacağı tartışılırken Favre’ın Vikings’e geri dönmesi ve Tebow ile çalışması genç oyuncu için büyük bir şans olabilir.

Hatırlanacağı üzere Favre, Packers forması giyerken Packers, 2005 yılında ilk turdan Aaron Rodgers’ı draft etmiş, Favre’ın her sezon emeklilik kararından geri dönmesiyle birlikte üç sezon boyunca yedek beklemişti. Ancak Favre’ın hazırlık kamplarına katılmamasıyla birlikte Rodgers, Favre ile çalışma imkanı bulamamıştı. Vikings’de ise benzer bir durum olursa Tebow, as takım ile daha fazla çalışma imkanı bulacaktır.

Tim Tebow ile ilgilenen takımlar arasında elinde Kyle Orton’ı bulunduran ve off-season’da Cleveland Browns’dan Tebow gibi eski bir kolej yıldızı Brady Quinn’i kadrosuna katan Denver Broncos da bulunuyor.