NFL’de off-season’ın hızlı takımlarından biri olan New York Jets kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sezon AFC Finali’ne çıkma başarısı göstererek herkesi şaşırtan Jets, Pittsburgh Steelers’ın wide receiver’ı Santonio Holmes’u kadrosuna kattı.

Jets’in, Pittsburgh Steelers’a Holmes karşılığında bu ay gerçekleşecek olan 2010 NFL Draftı’nda 5.tur seçim hakkını vereceği bildirildi.

Takastaki en ilginç gelişme ise, takasın gerçekleşmesinden sonra Santonio Holmes’un NFL yönetimi tarafından dört maç oynamama cezası alması oldu. Holmes’un yasaklı bir madde kullanmaktan dolayı ceza aldığı ve cezalı olduğu haftalarda ücretini alamayacağı öğrenildi. NFL yönetimi tarafından yapılan açıklamada Holmes’un takım ile idmanlara çıkabileceği ve hazırlık maçlarında forma giyebileceği belirtildi.

2009 Super Bowl’unun MVP’si Holmes ancak normal sezonunun beşinci haftasında ligde ikinci yılını geçirecek olan yıldız QB Mark Sanchez’e, Jets’in WR hattını oluşturacağı Braylon Edwards ve Jerricho Corchery’e, yıldız TE Dustin Keller ve Jets’in yeni transferi efsane running back LaDainian Tomlinson’a katılabileck.

26 yaşındaki yıldız receiver Holmes, 2006 yılında draft edildiğinden beri Steelers forması giymiş ve saha içindeki performansı kadar saha dışındaki problemleriyle de gündeme gelmişti. Holmes, NFL kariyerinde 235 top yakalamış, takımına 3835 yard kazandırmış ve 20 touchdown yapmıştı.

Yazan: Haber Servisi