Neredeyse 2000’li yıllarının ikinci yarısının her off-season’ında NFL’in gündeminde olan “Brett Favre emekli olacak mı, olmayacak mı?” sorusu bu yaz yine gündemde. Vücudu gittikçe yaşlanmasına rağmen geçtiğimiz sezon istatistiksel olarak kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Favre’ın bu sezon Vikings forması giyip giymeyeceği henüz netlik kazanmamış gözüküyor.

Geçtiğimiz günlerde tecrübeli oyun kurucunun sol ayak bileğinden ameliyat olması NFL çevrelerince bir geri dönüş sinyali olarak algılanmakta. Minnesota Vikings ile bir yıllık daha sözleşmesi bulunan Favre, web sitesinden yaptığı açıklamada net bir cevap vermezken, takıma resmi olarak geri döneceğini söylemediğini ancak ameliyatın gerekli olduğunu belirtti.

Öte yandan Vikings tight end’i Visanthe Shiancoe yaptığı açıklamada, “Bence bu umut verici bir açıklama. Neden ameliyat oldu? Benim aklıma gelen ilk şey bu. Görünen o ki, bu sezon için bu ameliyat gerekliydi, ameliyat, Vikings’e dönmesi için ihtiyacı olan şeydi.” dedi.

Brett Favre’ın geri dönüşü Vikings oyuncuları için en iyi ihtimal olarak gözükürken Shiancoe sözlerine, “Ama Favre ve ailesi ve onun yaşlı, çok, çok, çok yaşlı vücudu için ne olacaksa o olsun. Kendisi için en iyi kararı vermesi gerekiyor.” diye devam etti.

Brett Favre’ın geleceği Vikings, NFC Finali’nde New Orleans Saints’e Ocak ayında elendiğinden beri belirsizliğini koruyor. 19 yıllık kariyerinin en iyi sezonunu geçirdiğini söyleyen ve sezonu bir interception ile sonlanan Favre, 20.sezonu için geri dönerse Vikings’den 11 milyon dolara yakın bir ücret alacak.

Hatırlanacağı üzere iki sezon önce Favre’ın Green Bay Packers kariyeri de bir NFC Konferans Finali’nde interception ile sonlanmış ve ardından efsanevi oyun kurucu emekliye ayrıldığını açıklamıştı. Daha sonra emeklilik kararından vazgeçen Favre, Packers’ın Aaron Rodgers’a şans tanımak istemesi ile New York Jets’e gönderilmiş, beklentileri karşılayamadığı bir sezon sonrası soluğu Packers’ın ezeli rakibi Minnesota Vikings’de almıştı.

Yazan: Haber Servisi