Kartal Bulvar Stadı’nda gerçekleştirilen 2009 – 2010 sezonu Kulüpler 1. Ligi Finali’de Gazi Warriors’ı 18 – 13 yenen İstanbul Cavaliers şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

İlk çeyreği skorsuz geçen karşılaşmada ikinci çeyrekte Warriors, QB Volkan Tekinalp’in #48 Gürkan Aslan’a attığı 14 yardlık touchdown pası ve ardından gelen ekstra ile 7 – 0 öne geçti. Maçın ilk yarısı bu skorla sonlanırken, üçüncü çeyrekte Cavaliers, QB Burak Şenyuva’nın 17 yardlık touchdown koşusuyla skoru 7 – 6’ya getirdi ve taraflar son çeyreğe bu sonuçla girdiler.

Son çeyreği büyük bir heyecan fırtınasına sahne olan maçta tribünleri dolduran bine yakın seyirci ve NFLTR üzerinden maçı canlı izleyenler arka arkaya sayılar izlediler. İlk önce Warriors oyuncusu #23 Ali Şedele 81 yardlık koşu touchdown’ıyla takımını 13 – 6 öne geçirdi. Ardından Cavaliers’dan #24 Onat Yıldız, 5 yardlık koşu touchdown’ıyla durumu 13 – 12’ye getirdi. Maçın bitimine beş dakikadan az bir süre kala Cavaliers’ın QB’si Burak Şenyuva , bir yardlık koşu touchdown’ıyla skoru 18 – 13’e getirdi. Kalan bölümde Gazi hücumu sayı bulamayınca maç bu skorla bitmiş oldu.

Maç sonrası Gazi Warriors, ikincilik kupasını ve madalyalarını alırken, şampiyonluk madalyalarını ve birincilik kupasını alan İstanbul Cavaliers, galibiyeti taraftarlarıyla coşkuyla kutladı. NFLTR tarafıdan verilen maçın MVP’si ödülünü ise yaptığı iki koşu touchdown’ıyla karşılaşmaya damgasını vuran Cavaliers QB’si Burak Şenyuva aldı.

Final maçı organizasyonunda bizzat yer alan NFLTR ekibi, Bulvarspor kulüp binasına kurduğu stüdyosunda maç öncesinde, devre arasında ve maç sonunda iki takımın koçlarını ve oyuncularını ağırladı. Maçı iki kamera ve Bora Tamer Yılmaz ile Burak Korkmaz’ın anlatımıyla internet üzerinden canlı yayınlayan NFLTR, devre arasında düzenlediği kick yarışmasında birinciye NFLTR tshirt’ü hediye etti. Stada gelen seyirciler ise maçı NFLTR spikerlerinin anlatımı eşliğinde izlediler.

NFLTR olarak bize yayında yardım edenlere ve bizi kırmayıp röportaj isteklerimizi geri çevirmeyen, yayınımız için gerekli bilgileri sağlayan İstanbul Cavaliers ile Gazi Warriors, teknik kadrosuna, koçlarına, oyuncularına çok teşekkür eder, iki takımı da bu sezon gösterdikleri başarıdan ötürü kutlarız.

Yazan: Haber Servisi