Gazi Üniversitesi Kampüs Stadı’nda 29 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’da gerçekleştirilen 2010 sezonu Üniversiteler Ligi final karşılaşmasında Gazi Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesi karşı karşıya geldi.

Üçüncü gerçekleştirilen Üniversiteler Ligi finalinde daha önce 2008 sezonunda karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesinde gülen taraf Gazi Üniversitesi olmuş ve 2008 sezonunun şampiyonu olmuştu. Ardından 2009 – 2010 sezonunda finalde ODTÜ’yü yenen Gazi Üniversitesi ard arada ikinci şampiyonluğunu ilan etmişti.

Üçüncü şampiyonluğunu ilan etmek isteyen Gazi Üniversitesi’nin karşısında Bilgi Üniversitesi’ni yarı finalde yenen Hacettepe Üniversitesi vardı ve 2008 sezonunu rövanşını almak istiyordu, aldı da. Hacettepe Üniversitesi deplasmanda, son derece çekişmeli geçen karşılaşmada rakibini 33 – 27 yenerek sahadan galibiyet ile ayrıldı.

Hacettepe Üniversitesi, Üniversiteler Ligi’ndeki ilk şampiyonluğuna ulaşırken, Gazi’nin üst üste üçüncü şampiyonluk hedefine ulaşamamış oldu.

Kulüpler Ligi’nde de Üniversiteler Ligi’ndeki kadrosuna yakın bir kadro ile mücadele eden Gazi Warriros, böylece altı gün arayla ikinci finali kaybetmiş oldu.

NFLTR olarak 2010 sezonu Üniversiteler Ligi şampiyonu Hacettepe Üniversitesi’ni ve ikincisi Gazi Üniversitesi’ni tebrik eder, önümüzdeki sezon lige katılacak tüm takımlara şimdiden başarılar dileriz.

Yazan: Haber Servisi