Ülkemizde Amerikan futbolu TBSF’nin bünyesine girdiğinden beri ilk defa bir üçüncülük müsabakası düzenlendi. Üniversiteler Ligi yarı finallerinde rakiplerine yenilen Bilgi Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi, 30 Mayıs 2010 Pazar günü saat 18.00’da İTÜ Maslak Stadı’nda kozlarını paylaştı.

NFLTR’den canlı anlatımı gerçekleştirilen maçta gülen taraf 34 – 9’luk skorla Bilgi Üniversitesi oldu. İlk çeyrekte Bilgi Üniversitesi, Kulüpler Ligi finalinde İstanbul Cavaliers forması altında MVP ödülünü alan QB Burak Şenyuva’nın WR Kerim’e attığı touchdown pasıyla 6 – 0 öne geçmeyi başardı.

İTÜ ise FB Doruk’un bir yard’lık dive’ı ve ardından gelen ekstra ile skoru 7 – 6 yaparak ilk çeyreği sonlandırmış oldu. İkinci çeyrekte QB Burak Şenyuva’nın WR Şafak’a attığı touchdown pası ve ardından ekstrada WR Kerim’e attığı başarılı pas sonucunda skoru 14 – 7’ye getirerek takımını tekrar öne geçirdi.

Bilgi Üniversitesi skorda bir daha geri düşmezken RB Rıza Orkun Şendere’nin bir yardlık dive’ı ve ardından ekstrada başarılı koşusuyla skoru 22 – 7 getirdi. İTÜ savunması safety ile cevap verirken tekrar sahneye çıkan Bilgi hücumu RB Şafak Yiğitoğlu’nun koşusuyla skoru 28 – 9’a getirdi.

Dördüncü çeyrekte Burak Şenyuva yaptığı QB Sneak ile maçın skorunu tayin etmiş oldu: 34 – 9

Bol skorlu, izleyenlere keyif veren bu karşılaşmada hakemlerin başarılı ve kesintisiz yönetimi takdire şayandı. Maç sonunda 2010 sezonu Üniversiteler Ligi 3.sü Bilgi Üniversitesi kupasını Federasyon yönetim kurulu üyesi İlyas Kandemir’in elinden aldı.

NFLTR olarak iki takımı da Üniversiteler Ligi’nde bu sezon gösterdikleri başarıdan ötürü kutlarız.

Yazan: Haber Servisi