Denver Broncos, offensive lineman’i Chris Kuper’in sözleşmesini ile 13 milyon doları garanti olan 6 yıllığına 28 milyon dolarlık bir kontrat imzalatarak, 2016 yılına kadar uzattı.

Herkes Broncos’un geçtiğimiz sezon sack lideri Elvis Dumervil ile uzun süreli bir anlaşma sağlamasını beklerken Kuper’in yeni sözleşmesi NFL çevreleri tarafından sürpriz olarak nitelendirildi. Hatta Kuper bile salary cap sınırının olmadığı off-season’da gelen sözleşmenin kendisi açısından şaşırtıcı olduğunu dile getirdi.

“Böyle bir şey gerçekleştiği için çok, çok mutluyum.” diyen oyuncu uzun süreli ve maddi açıdan iyi bir kontrata imza atamayı “inanılmaz bir duygu” olarak ifade ediyor.

Broncos cephesinde oyun kurucu Kyle Orton da halen uzun süreli bir kontrat haberi beklerken Elivs Dumervil’in de 2006 yılında beraber draft edildiği Kuper gibi sözleşmesini uzatıp uzatmayacağı halen büyük bir merak konusu oluşturuyor.

Chris Kuper’e University of Dakota’da bir panelde yöneltilen takım arkadaşı Elvis Dumervil’in geleceği sorusuna Kuper, “Elvis ile bu konu hakkında pek konuşmuyorum zaten bu onun kişisel bir meselesi. Bunu kendi başına halletmesi gerekiyor.” dedi.

2006 yılından beri Denver Broncos forması giyen başarılı oyuncu kariyeri boyunca ilk 11’de sahaya çıktığı 42 maçta sadece beş defa oyun kurucusunun sack’lenmesine izin vermişti.

Denver Broncos hatırlanacağı üzere bu yaz kadrosuna Cleveland Browns’dan Brady Quinn’i dahil etmiş, NFL Draftı’nda ilk turdan Tim Tebow’u seçmiş ve bir sezon önce Jay Cutler karşılığında Chicago Bears’dan aldığı Kyle Orton ile beraber oyun kurucu kadrosunu gereğinden fazla bir şekilde genişletmişti.

Yazan: Haber Servisi