Indianapolis Colts’un Pro Bowl safety’si Antoine Bethea takımıyla olan kontratını dört yıllığına uzattı.

Kontratın detayları açıklanmazken, NFL.com’un yazarlarından Steve Wyche tarafından anlaşmanın Packers’ın Pro Bowl safety’si Nick Collins’in imzaladığı üç yıllığına 23.4 milyon dolarlık kontrata benzediği belirtildi.

25 yaşındaki Bethea yeni kontratı Colts’un minicamp’i biter bitmez imzaladı. Takımın resmi web sitesinden açıklama yapan başarılı savunma oyuncusu anlaşmadan iki tarafından karlı çıkacağını dile getirdi ve “Omzumdan büyük bir yük kalktı. Kendimi çok iyi hissediyorum. Colts organizasyonuna bay Irsay’a iki tarafından sonunda anlaşmaya varmasından dolayı minnettarım. Bugün benim ve ailem için çok güzel bir gün.” dedi.

İki defa Pro Bowl olma onuru yaşamış oyuncu bu yaz sınırlı serbest oyuncu konumundaydı ve takımın gönüllü offseason çalışmalarına sakatlığını bahane ederek katılmamıştı. Bu arada ise kontrat görüşmeleri sessiz bir şekilde devam ediyordu.

Bethea takımın minicamp çalışmalarına kontrat görüşmeleri sebebiyle katılmayan üç oyuncudan biri. Yıldız receiver Reggie Wayne ve defensive end Robert Mathis ise kontrat görüşmeleri sebebiyle kampa katılmayan diğer iki isimdi.

Antoine Bethea şuanda Colts’un en etkili defans oyuncularından biri ve NFL’in en iyi safety’lerinden biri olarak anılıyor. 2006 yılındad draftın altıncı turundan seçilen Berhea şuanda Colts defansını yönlendiren isim konumunda.

Bethea’nın Colts ile geçirdiği dört sezon 351 tackle’ı ve 11 interception’ı bulunmakta.

Yazan: Haber Servisi