Brett Favre, Sun Herald’a yaptığı açıklamada eğer Minnesota Vikings’e 20. NFL sezonunu geçirmek üzere geri dönerse halen üst düzey Amerikan futbolu oynayabileceğini söyleyerek olası bir geri dönüşün sinyallerini verdi.

Henüz emekli olup olmadığını açıklamayan ancak aktif bir oyuncu ağzından konuşan Favre, Mississippi gazetesi Sun Herald’ın web sitesinde yer alan açıklamasında Vikings’in sezon açılış maçında Saints’i yenmekten zevk alacağını dile getirdi.

Tecrübeli oyun kurucu yaptığı açıklamada “Eğer vücudum bir enkaz halinde olsaydı cevabım belli olurdu ama olay bu değil. Vikings’in ne istediğini bilmek istiyorum ama bunun üzerine gitmeyeceğim. Eğer oynamazsam Vikings, 13 milyon dolarını cebinde tutar. Ellerinde oyunculara da güvendiklerini biliyorum. Draft’ta ilk turda Notre Dame’dan QB Jimmy Clausen’i draft etme şansları vardı ama istemediler.” dedi.

Öte yandan kendisine Favre’ın oynayıp oynamamak konusunda bir karar verip vermediği sorulan menajeri Bus Cook’un cevabı “Hayır” oldu. Minnesota Vikings ise konu ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Favre, ameliyat olduğu sol ayak bileğinin durumunun giderek daha iyi olduğunu ve tedavisinin bir bölümü olarak pedal çevirmeye başladığını dile getirdi.

40 yaşındaki efsanevi oyun kurucu geçen sezon Vikings forması altında kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçirmişti.

Her yaz olduğu gibi emeklilik konusu yine gündemden düşmeyen Favre, Vikings head koçu Brad Childress’in birkaç hafta önce evine geldiğini ve düşünmek için kendisine istediği kadar zaman verdiğini de belirtti.

Yazan: Haber Servisi