Geçtiğimiz sezon köpek dövüşü organizasyonları yaptığı gerekçesiyle çektiği 18 ay hapis cezasının ardından NFL’e geri dönen Michael Vick doğum gününde yaşanan olaylar sebebiyle polis tarafından sorgulandı.

Michael Vick’in Virginia’da Pazartesi günü 30.yaş doğum gününü kutladığı bir gece kulübünün dışarısında gerçekleşen silahlı çatışma ile ilgili olarak ifadesinin alındığı belirtildi.

Virginia Beach Polis departmanının basın sözcüsü Adam Bernstein yaptığı açıklamada Philadelphia Eagles’ın oyun kurucusunun bir şüpheli olmadığını ve herhangi bir tutuklamanın yapılmadığını bildirdi.

Michael Vick’in avukatı Larry Woodward yaptığı açıklamada yıldız oyuncunun olayla ilgisinin olmadığını hatta olay cereyan ettiği anda orada bulunmadığını ve çatışmanın kim tarafından çıkarıldığını bilmediğini dile getirdi.

Atlanta Falcons formasıyla bir zamanlar ligin en sansasyonel oyuncularından biri olan Vick, NFL Başkanı Roger Goodell tarafından ligden iki yıllığına men cezasına çarptırılmıştı.

Cezası sonrasında lige Philadelphia Eagles formasıyla lige geri dönen Vick geçtiğimiz sezonun ilk 6 maçı oynamama cezası almış ancak bu ceza daha sonra iki maça indirilmişti.

Konu ile ilgili açıklama yapan bir NFL basın sözcüsü ise lig yönetimin durumu yakından takip ettiğini ve şuan bir yorum yapmayacaklarını bildirdi.

Hatırlanacağı üzere köpek dövüşü iddiaları ilk defa ortaya atıldığında Vick bunları reddetmiş ancak daha sonra suçlu olduğunu itiraf etmişti.

Yıldız oyuncu geçtiğimiz sezon başında Goodell tarafından tekrar lige kabul edilirken kendisine NFL Başkanı tarafından, “Hata yapma alanın son derece sınırlı.” denmişti.

Yazan: Haber Servisi