Geçtiğimiz yaz çalışmlara başlayan Türkiye Amerikan futbolu milli takımı, bu yaz da head koçu Kerem Ateş önderdiğinde çalışmalarına devam edecek.

Milli takım yetkilileri tarafından yapılan açıklamada çalışmaların amacı açıklanırken üç adet kamp yapılacağı duyuruldu. Yetkililer tarafından yapılan açıklamanın tam metni ise şu şekilde:

“Uluslararası Müsabaka ve Organizasyonlara katılmak üzere 2009 yazında oluşumuna başlanmış olan Türkiye Korumalı Futbol Milli Takımı çalışmaları bu yaz boyunca da devam edecektir. Bu doğrultuda ilk aşamada  tarih ve içerikleri aşağıda belirtilen 3 adet kamp çalışması yapılacaktır. Kamplara katılım ve diğer tüm konularla ilgili takımlarımıza ayrıca bilgilendirilme yapılacaktır.

26-27 Haziran Ankara Milli Takım Aday Değerlendirme ve Hazırlık Kampı
3-4 Temmuz İstanbul Milli Takım Aday Değerlendirme ve Hazırlık Kampı
10-11 Temmuz Milli Takım Hazırlık Kampı (Yapılacak il ileriki bir tarihte duyurulacaktır)

Bu kamplara katılım listesi: bir önceki hazırlık kampına katılım ve gösterilen performans ve  sene içerisinde lig maçlarında oyuncuların gözlemlenmesi ile ortaya çıkarılan listenin üstüne takım koçları ile konuşularak oluşturulacak ön listeden ibaret olacaktır. Kamplarda hedef, yakın zamanda katılınması hedeflenen hazırlık maçlarına hazır bir kadro çıkarmak, ve 2011 senesinde yapılacak olan EFAF maçları kadrosunun temellerini atmak olacaktır. Bu bağlamda ilk etaptaki Değerlendirme kamplarına çağırılacak oyuncuların listesi önümüzdeki günlerde takımlara iletilecektir. 4 Temmuz’u takip eden günler içerisinde ilk iki kampın sonuçlarına göre 10-11 Temmuz kampına çağırılacak oyuncular açıklanarak son kampa davet edileceklerdir. Bu kamplar sonucunda, yapılacak olan ilk hazırlık maçı öncesi nihai kadro ve yedek kadro oluşturulacaktır.

Kamplar ile detaylı ayrıntılar önümüzdeki günlerde paylaşılacaktır. Şu aşamada aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek görülmüştür:
–          İlk 2 kamp bölgesel olarak planlandığından, ekstrem durumlar dışında konaklama v.b. ihtiyaçlar federasyon tarafından karşılanmayacaktır. Özel durumların federasyon ve koçlar ile görüşülmesi gerekmektedir.
–          Kamplar, federasyon yetkilileri, koçlar, görevliler ve kampa çağırılan oyuncular dışında katılıma kapalı olacaktır. Basın yayın organları ile koç heyeti tarafından belirtilen saatlerde toplantı, görüntü olanağı ayarlanacaktır. Bu saatler dışında kamplar halka kapalı olacaktır.”

Milli takım hakkındaki gelişmeleri yaz boyunca NFLTR.com’dan takip edebilirsiniz.

Yazan: Haber Servisi