2010 NFL Draftı sırasında yaptığı takasla running back LenDale White’ı Tennessee Titans’dan kadrosuna katan Seattle Seahawks çok geçmeden başarılı oyuncuyla yollarını ayırdığını açıkladı.

Seahawks kariyeri büyük ihtimalle hiç tahmin etmediği bir şekilde sonlanan LenDale White’ın amcası yaptığı açıklamalarda yeğeninin Seahawks tarafından serbest bırakıldığı haberini aldığında çok şaşırdığını ve üzüldüğünü belirtti.

Herman White, The Associated Press’e telefonla yaptığı görüşmede eski bir USC Trojans yıldızı olan LenDale White’ın moralinin çok bozuk olduğunu, ayrılık sebebinin ne olduğunu bilmediğini dile getirdi.

Seahawks genel menajeri John Schneider ise yaptığı açıklamada White’ın takımdan gönderilmesinin performansı ile alakalı olduğu söylerken “LenDale White, şuana kadar gördüğümüz üzere bir Seahawks oyuncusu olmaya hazır değil.” dedi.

Birçok kişi ise LenDale White’ın Seahawks’de oynabilecek düzeyde olmamasına ihtimal vermiyor özellikle Seahawks’in başında White’ı NFL’e draft eden ve üniversitede koçluğunu yapmış Pete Carroll bulunurken.

NFL Network’den Jason La Canfora’ya göre ise White’a NFL yönetimi tarafından ligin yasaklı madde kullanımı politikasına aykırı davrandığı gerekçesiyle dört maçlık bir ceza gelmesi gündemde. La Canfora, Seahawks de bu durumdan haberdar olduğu için böyle bir karar almış olabileceğini söylüyor.

LenDale White, Titans ile geçirdiği dört sezonda 2,349 yard koşmuş ve 24 touchdown yapmıştı. Kilo sorunlarından söz edilen White, Seahawks için kilo vermiş ve eski formuna kavuşmuştu.

White’ın Seahawks’e transferinin USC’de beraber çalıştığı eski head koçu Pete Carroll tarafından yapıldığı ve White’ın Seahawks’de goal-line ya da first-down backer’ı olması bekleniyordu.

Yazan: Haber Servisi