Bu yaz ülkemizde gerçekleştirilecek olan Amerikan futbolu kliniklerinde ilki 21 – 25 Haziran tarihleri arasında DAÜ Crows ve İstanbul Cavaliers’ın eski head koçu Hayden Flowers önderliğinde Marmara Üniversitesi, Anadolu Hisarı Spor Kompleksi’nde Türk Amerikan Futbolu Okulu adı altında gerçekleştirilecek.

Klinikte iki ana program bulunmakta. Oyuncuların pozisyonlarına göre bireysel eğitimlerin verileceği klinikte aynı zamanda pozisyonlarını bilmeyen oyuncu adayları içinde bir çaylak oyuncu kampı düzenlenecek. NCAA koçları ve oyuncuları tarafından günlük olarak verilecek eğitimlerin sonunda başarılı olan oyunculara özel ödüller verilecek.

21 Haziran Pazartesi günü saat 19.00 – 20.00 arasında kayıtların yapılacağı klinikte branş eğitimler Haziran ayının 21’den 25’ine her gün saat 20.00 – 22.00 arasında olacak. Eğitimin ücreti ise, bir branşın ücretini toptan ödemek isteyen katılımcılar için toplam 100 TL, günlük ödemek isteyenler içinse eğitim başına 30 TL olarak belirlenmiş durumda.

Eğitimler için gereken malzemeler ise çeneliği olan kask, dişlik, shoulder pad, futbol ayakkabısı ve futbol forması olarak belirlenmiş durumda. Kendi ekipmanı olmayan katılımcılar ise hafta içi ekipman kirası olarak 50 TL ödeyerek, klinikten ekipman kiralama imkanına sahipler.

Klinikte aynı çaylaklar kampı, oyununu bir sonraki seviyeye taşımak için düzenlenecek kamp dışında hakemler, koçlar ve antrenörler ayrı sertifika programları düzenlenecek. Koçlar için düzenlenecek olan sertifika programında head koçlar ve pozisyon koçluğu için sertifika programı mevcut iken antrenörler için düzenlenecek olan serfitika programında spor eğitiminin temelleri ve sakatlıkları önemleme, rehabilitasyon programları gösterilecek.

Sertifika programlarına katılmak isteyenler için ücretler her bir serfitika programı için ayrı olarak haftalık toplam 100 TL ya da günlük 30 TL olarak belirlenmiş bulunmakta.

Türk Amerikan Futbolu Okulu hakkında detaylı bilgi almak isteyen ziyaretçilerimiz http://turkishamericanfootball.com ‘a tıklayabilirler. Kayıt ve iletişim bilgileri kliniğin resmi web sitesinde bulunmaktadır.

Bu yaz gerçekleştirilecek olan ikinci klinik olan, 1 – 4 Temmuz tarihleri arasında İTÜ’de gerçekleştirilecek Turkish American Football Clinic ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Yazan: Haber Servisi