Türkiye Amerikan futbolu milli takımı 15 – 17 Temmuz’da İtalya’nın Bologna kentinde yapılacak olan 4 Helmets Trophy turnuvasına katılamıyor.

Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonunun resmi web sitesinden yapılan açıklamada seyahatin otobüs ile yapılacak olması ve pasaportların yetişememesi sebebiyle milli takımımızın turnuvada yer alamayacağı bildirildi.

Oyuncular yazın bu turnuvaya katılmak için biri İstanbul’da diğeri de Ankara’da olmak üzere iki kampa katılmıştı ve milli takımımız bu turnuvaya katılsaydı tarihindeki ilk maça çıkacaktı.

İtalya yolculuğunun otobüsle yaptırılacak olması açıklandığı andan itibaren olumsuz karşılanırken, pasaportların yetişememesinin yanında maddi imkânsızlıklar da turnuvaya katılamamanın başlıca sebepleri arasında yer alıyor.

Milli takımımızın Bologna’da gerçekleştirilecek olan turnuvaya katılabilmesi halen bazı çalışmalar devam ediyor ancak büyük özverilerle hazırlanılan turnuvaya gitmek üzereyken böyle bir durumun oluşması camia genelinde büyük hayal kırıklığı yaratmış durumda.

Federasyonun ise önümüzdeki günlerde detaylı bir açıklama yapıp yapmayacağı ya da kamplar için kendi ceplerinden masraflar yapan oyuncuların mağduriyetini giderip gidermeyeceği büyük merak konusu.

Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu (TBSF)’nin resmi web sitesinden yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde:

“15-17 Temmuz 2010 tarihlerinde İtalya’nın Bologna kentinde yapılacak olan 4 Helmets Trophy turnuvasına katılması planlanan Amerikan Futbolu Milli Takımımızın; seyahatini karayolu ile yapacak olmasından ve bu sebepten dolayı da pasaport işlemlerinin yetişmemesi sebebiyle iptal edilmiştir.

Yazan: Haber Servisi