Geçtiğimiz haftasonu 26 – 27 Haziran tarihinde Ankara’da Gazi Üniversitesi’nin tesislerinde ilk kampını gerçekleştiren Türkiye Amerikan futbolu milli takımı, kamp programının ikinci ayağını bu haftasonu 3 – 4 Temmuz İstanbul’da İTÜ Maslak Stadı’nda gerçekleştirecek.

Milli takım koçları ve TAFL takımlarının koçlarının görüşleri de alınarak oluşturulan kamp kadrosunda ve İstanbul takımları dışında oynayan oyuncuların kampa katılması zorunlu tutulmazken bir önceki kamptan farklı olarak federasyonun İstanbul dışından kampa katılacak oyuncuların yol ve kalacak yer gibi masraflarının karşılanacağı belirtildi.

Federasyonun maddi destek sağlamadığı Ankara kampına katılımı zorunlu olmayan İstanbul ve diğer şehirlerde yer alan takımların çoğunluğu katılmamıştı. Ayrıca ilk kampa Avrupa maçlarından ötürü katılamayan İstanbul Cavaliers oyuncuları CEFL yarı finalindkie müsabakalarından ötürü İstanbul kampında da yer alamayacaklar.

Öte yandan Ankara ekiplerinden çoğunun toplu olarak değil sayılı oyuncu bazında kampa katılacak. Kampta teknik ekip tarafından oyuncu seçme üzerine driller ve taktik idmanlar yaptırılacak.

Kamplar sonucunda oluşacak olan kadroyu, kampta yapılan çalışmalar ve milli takımın ileriye yönelik projeleri ilgili yazıları önümüzdeki günlerde NFLTR’de bulabilirsiniz.

Yazan: Haber Servisi