NFL yönetimi serbest oyuncu konumundaki LenDale White’ı illegal madde kullanımı sebebiyle dört maç ve Hollis Thomas’ı yasaklı performans arttırıcı madde kullanımı nedeniyle sekiz maç oynamama cezasına çarptırdı.

Off-season’da Seattle Seahawks’e takas olan eski Titans running back’i LenDale White takasından birkaç hafta sonra yeni takımı tarafından serbest bırakılmıştı. Geçtiğimiz günlerde marijuana kullandığını kabul eden 25 yaşındaki oyuncunun cezası NFL’in basın sözcüsü  Randall Liu tarafından dört maç olarak açıklandı.
Kilo problemleriyle daha önce sıkça gündeme gelen White daha sonra kilo sorununu aşmış ancak bu seferde geçtiğimiz sezon 2,000 yardın üzerinde koşan Chris Johnson’ın arkasında kalmıştı. White, kilo vermesinin sebebi olarak tekilayı bırakmasını göstermişti.
LenDale White’ın herhangi bir takımla sözleşme imzalaması ve hazırlık maçlarında forma giymesi yasaklanmazken sezonun ilk dört maçını kaçırcağı kesinleşti.
Öte yandan 36 yaşındaki veteran Hollis Thomas’ın cezası ise yasaklı madde kullanımı protokollerine karşı gelip aldığı ikinci ceza oldu.
Geçtiğimiz sezonu Carolina ve St. Louis formaları altında 13 maça çıkarak tamamlayan ligde 14 yıl forma giymiş Thomas 2006 yılında steroid kullanımı sebebiyle dört maç oynamama cezasına çarptırılmıştı.
Yazan: Haber Servisi