Pittsburgh Steelers, head koçu Mike Tomlin ile olan kontratını 2+1 yıllığına uzattı. Yeni kontratına göre 2012 yılına kadar head koçluk görevine devam edecek olan Tomlin’in kontratında 2013 yılı içinde anlaşmayı uzatma seçeneği bulunuyor.

37 yaşındaki koç Tomlin’in kontratının uzatılması, Steelers’ın takım politikası gereğince beklenen bir gelişmeydi. Steelers organizasyonu genellikle head koçlarının kontratlarını, kontratının son yılına girmeden hemen önce uzatmayı gelenek haline getirmiş durumda.

Mike Tomlin, şuanda 1969 yılından beri Steelers’ın head koçluğunu yapan üçüncü isim konumunda bulunuyor. Tomlin’den önce 1969 – 1991 yılları arasında Chuck Noll, 1992 – 2006 yılları arasında Bill Cowher Steelers’ın head koçluğunu yapmıştı.

Tomlin’in Steelers kariyerinde üç sezonda 31 galibiyet ve 17 mağlubiyet bulunuyor. Başarılı head koçun aynı zamanda üç AFC North şampiyonluğu, bir AFC şampiyonluğu bir de Super Bowl galibiyeti bulunuyor.

Mike Tomlin, takımının 2008 yılında Arizona Cardinals’ı 27 – 23 yenerek şampiyon olduğu sezonda Super Bowl’u kazanan en genç head koç olmuştu.

Tomlin, 2007 yılında Bill Cowher’ın yerine Steelers’ın başına geçtiğinde ortalama olarak 2.5 milyon dolar/senelik kazanmıştı. Steelers ile Super Bowl yüzüğü kazanan head koçun yeni kontratındaki yıllık maaşının en az eskisinin iki katı olması bekleniyor.

Yazan: Haber Servisi