NFL tarihinin en önemli oyun kurucularından Brett Favre, Minnesota Vikings’e ikinci bir sezon için geri döndüğünü açıkladı.

Her yaz döneminde olduğu gibi bu senede emekli olup olmayacağı büyük merak konusu olan 41 yaşındaki efsane oyuncu yaptığı açıklamada “Her şeyi başardım, kanıtlamam gereken bir şey kalmadı. Zevk için buradayım, bu takımdakilere yardım etmek için buradayım.” dedi.

Geçen sezon Vikings’in NFC Finali’nde New Orleans Saints’e yenildiği maçta sakatlanan ve yaşlı vücudunun bir daha NFL’e dönmesine izin vermeyeceği konuşulan Favre o maçla ilgili, “İnanın bana, New Orleans’ı terk ettiğimde büyük bir parçam, bitmişti demek istemiyorum ama maçı kaybettiğimizi göz önünde bulundurduğumda ne kadar zor olduğunu görebiliyordum.” dedi.

NFL’deki 20.sezonuna girecek olan Favre’ın geri dönüşüyle ilgili olarak, Vikings’deki üç yakın arkadaşı, Ryan Longwell, Steve Hutchinson ve Jared Allen’ın pazartesi günü beklenmedik bir şekilde Favre’ın kapısına dayandığı ve “Bir cevaba ihtiyacımız var, evet ya da hayır. Eve ya seninle gideceğiz ya da sensiz yolumuza devam edeceğiz.” dediği belirtildi.

Geçen sezon kariyerinin en iyi yıllarından birini geçiren Favre, o performansına rağmen takımını Super Bowl’a taşıyamamıştı. Favre konuyla ilgili olarak, “Bir tarafım, muhteşem bir yıl geçirdiğimi söylüyordu ama bunu söylemek kolaydı. Hey, zaten daha iyi oynayamazsın neden tekrar deneyesin ki diyordu.” dedi.

Geçtiğimiz yıl 33 touchdown pası ve sadece yedi interception atan Favre, “Diğer tarafım ise, takımdaki adamlar yüksek bir seviyede futbol oynuyor, nede geri dönmeyeyim ki diyordu. Beklentiler olması gerektiği gibi yüksek.” diye açıklamalarına devam etti.

Yirminci ve son sezonunu geçireceğini söyleyen ancak daha önce 16 yıl formasını giydiği Green Bay Packers ile üç sene önce de emeklilik konuşması yapan Favre’ın, geçtiğimiz ayında bir erkek torunu dünyaya gelmişti. Böylece Favre, aktif oyuncular arasında tek torun sahibi oyuncu olmuştu.

Yazan: Haber Servisi