Yazın yaptığı flaş transferlerle dikkatleri üzerine çeken Washington Redskins, yeni head koçu Mike Shanahan’ın yönetiminde çıktığı ilk hazırlık maçında Buffalo Bills’i 42 – 17 mağlup etti.

Redskins’in büyük umutlarla Philadelphia Eagles’dan kadrosuna kattığı Donocan McNabb ilk maçında sekiz pas denemesinden beşinde isabet bulurken, takımdaki ilk yılını geçiren Anthony Armstrong’a attığı dört yard’lık touchdown pasıyla, yeni takımındaki ilk touchdown pasını atmış oldu.

Koç Chan Gailey’nin yönetimi adlında yeniden yapılanmaya giden Buffalo Bills ise eski kötü günlerindeki gibiydi. Maç boyunca çok hata yapan Bills’in uzun sakatlar listesine iki running back’inin eklenmesi ise Bills organizasyonu için en üzücü haber oldu.

Tercrübeli running back Fred Jackson’ın elindeki sakatlıktan ötürü bütün hazırlık maçlarını kaçıracağı açıklanırken, Koç Gailey, ayak bileğinden sorun yaşayan Marshawn Lynch’in sakatlığı ile ilgili olarak “Umarım uzun süreli bir sakatlık değildir.” açıklamasını yaptı.

Dört ay önce kariyeri boyunca formasını giydiği Philadelphia’dan Washington’a takas olan McNabb’in performansı 33 yaşındakı ayaklarında hala eskisi gibi hız olduğunu kanıtlar cinstendi.

Kendisini yeniden çaylak gibi hissettiğini yaptığı açıklamalarda sık sık dile getiren Donovan McNabb, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Yeni takımınızla ilk maçınıza çıkmanız, sizi oynadığınız ilk maça götürüyor.” dedi.

Yıldız oyun kurucu maç sırasındaki duygularını, “İlk maçınızda adrenalininiz çok yükselir, biraz durup sakinleşmeniz gerekir. Böylece, ilk drive’ımızdan sonra sahaya ikinci defa çıktığımızda takımıma sayı kazandırabildim.” diyerek açıkladı.

Bills karşında Redskins adına maçın dikkat çeken bir diğer ismi ise McNabb’in bir numaralı hedefi tight end Chris Cooley oldu. Cooley maç boyunca üç pas yakalayarak takımına 33 yard kazandırdı.

Yazan: Haber Servisi