Laveranues Coles’un üçüncü Jets macerası başlamadan bitti üstelik şimdi popüler wide receiver’ın kariyeri bitme tehlikesiyle karşı karşıya, tabii ki Jets onu dördüncü defa geri almazsa.

Geçtiğimiz günlerde yıldız oyuncunun kontratı Jets tarafından feshedildi. Üstelik bu hamle Jets’in Laveranues Coles’u wide receiver kontenjanını genişletmesi için kadroya katmasından sadece bir ay sonra ve yeni sezonun başlamasına kısa bir süre kala gerçekleşti.

Jets head koçu Rex Ryan’a göre, takımın hazırlık maçlarında dört pas yakalayan ve takımına 19 yard kazandıran oyuncunun halen takıma geri dönme ihtimali var. Ryan yaptığı açıklamada yıldız oyuncunun sezonun birinci haftası sonrasında takıma geri dönebileceğini söyledi.

“Bizim için harika işler yaptı. Kendisi bir lider. Buraya geldi ve sistemin nasıl işlediğini bildiğini biliyorum. Coles muhteşem bir takım arkadaşı.” diyen Ryan’a göre 32 yaşındaki oyuncuyu tekrardan Jets forması altında görmemiz yüksek bir ihtimal.

Temmuz ayında New York Jets ile bir yıllığına 885 bin dolara anlaşan Coles eğer ligin açılış maçında kadroda olsaydı alacağı para garanti olacaktı. Mevcut koşullarda Coles eğer birinci hafta sonrasında Jets ile tekrar anlaşırsa kazanacağı para garanti olmayacak.

Öte yandan Coles yaptığı açıklamada, “Bence buraya kadar. Her sezon farklı takım gezen oyunculardan olmak istemiyorum. Paraya ihtiyacım yok. Ama hala oynayacak güçüm var, size söyleyebileceklerim bu kadar.” dedi.

Kariyerinin 11. Sezonuna girecek olan Coles, 2000 yılında kariyerine New York Jets’de başlamıştı. New York’da geçirdiği üç sezon sonrasında Washington Redskins ile anlaşma imzalayan Coles daha sonra Santana Moss karşılığında tekrar Jets’e dönmüştü. Coles geçtiğimiz sezon sınırlı free agent’dı ve Cincinnati Bengals ile anlaşmıştı ancak beklentilerin altında geçirdiği bir sezon sonrası tekrardan Jets’e dönmüştü.

Öte yandan Jets takımı 75 oyuncuya düşürmek için wide receiver’lar Aundrae Allison, Marcus Henry ve defensive lineman Rodrique Wright’ı da Coles ile birlikte takımdan kesti.

Yazan: Haber Servisi