Philadelphia Eagles’ın head koçu Andy Reid, Kevin Kolb’un as quarterback olduğunu açıklamasından bir gün sonra karar değiştirdi ve formayı Michael Vick’e teslim etti. Andy Reid’ın oyun kurucu olarak Michael Vick’in üstün performansından sonra sakatlıktan dönen Kevin Kolb’u seçmesi birçok kesimi şaşırtmıştı.

“Eğer birisi Michael Vick’in gösterdiği seviyede bir performans sergiliyorsa ona bir şans vermelisiniz.” diyen Reid, Kolb ile ilgili olarak da “Bu Kevin Kolb’un nasıl oynadığı ile alakalı değil. Bahsettiğimiz isim şuanda NFL’in en iyi quarterback’lerinden biri olan Michael Vick.” dedi.

Michael Vick her ne kadar NFL tarihinde en iyi koşan quarterback’lerden biri olarak görülse de Philadelphia’daki as oyun kuruculuk görevini Kevin Kolb’un elinden, “önce koşu” mentalitesini geride bırakarak almış oldu.

“Kevin’ın sağlığı şuan iyi durumda. Bu sakatlıkla ilgili bir seçim değil.” diyen Andy Reid, genç quarterback’e destek olmayı da ihmal etmedi. “Burada onu yargılamıyorum. Kendisi bir takımı şampiyonluğa taşıyabilecek bir quarterback olacak.” açıklamasını yaptı.

Kevin Kolb, Green Bay Packers maçında beyin sarsıntısı geçirdikten sonra takımının oynadığı son altı periyotu kaçırırken, Michael Vick, onun yokluğunda bir zamanlar kendisini Atlanta’da superstar yapan oyununun üzerinde performanslar ortaya koymuştu.

Yazan: Haber Servisi