Green Bay Packers’ın başarılı running back’i Ryan Grant, Philadelphia Eagles karşısında sağ ayak bileğinden sakatlanarak sezonu kapattı. İki sezondur 1,200 yard üstü koşan yıldız oyuncunun sakatlığı Green Bay Packers cephesinde şok etkisi yarattı.

Yeşil sarılı ekip Ryan Grant’in yerini doldurmak için hemen serbest oyuncu konumunda olan Dimitri Nance ile anlaşma imzaladı. Packers aynı zamanda sakat oyuncular listesine koyduğu, eski ilk tur seçimi defensive end Justin Harrell’ın yerine Jarius Wynn’ı kadrosuna kattı.
“Ryan’ın kalitesinde bir oyuncuyu kaybettiğinizde bu büyük bir kayıptır. Takım olarak yapmamız gereken bunun üstünden gelip önümüze bakmak.” diyen Packers genel menajeri Ted Thompson, “Sağlık ekibimiz Justin ve Ryan ile çok iyi ilgilendi. Sakatlıklarının tamamen iyileşmesini bekliyoruz.” dedi.
Önümüzdeki günlerde birkaç teste daha girecek olan Ryan Grant’in bu sezon sahalara dönmesi beklenmiyor. Bazı raporlarda ise yıldız oyuncunun ameliyat olması halinde üç ay oynayamayacağı belirtiliyor. Sakatlığı hakkından Twitter’daki sayfasından hayranlarına seslenen Grant, “Sanırım herkes haberleri duydu. Sinir bozucu, üzücü, tüm bilindik duygular…” diyerek hayal kırıklığını dile getirdi.
Bu sakatlıklar Super Bowl’un en büyük adaylarından Green Bay Packers’ın kadro derinliği en az olan iki bölgesini iyice zayıflatmış oldu. Şuanda Packers’ın elinde running back olarak kullanılabilecek sadece iki isim var. Bunlar zaman zaman hayal kırıklığı performanslar ortaya koyan Brandon Jackson ve fullback John Kuhn. Packers’ın yeni transferi Dimitri Nance ise daha önce sadece Atlanta Falcons’ın antrenman kadrosunda boy göstermişti.
Ryan Grant’in yerine haftaya sahada olması beklenen 2007 NFL Draftı’nın ikinci tur seçimi Brandon Jackson, “2007 yılında lige girdiğimde çevremdeki herkes sabırlı ol seninde zamanın gelecek diyordu. Şimdi ise o zaman geldi. Şimdi çıkıp oynama zamanı.” açıklamasını yaptı.
Her ne kadar Packers head koçu Mike McCarthy, Ağustos ayında yaptığı açıklamalarda Brandon Jackson’ın as running back olabilecek nitelikte bir oyuncu olduğunu söyleyip ona güvendiğini dile getirse de Packers’ın Willie Parker, Marshawn Lynch ve eski oyuncusu Kregg Lumpkin ile ilgilendiği gelen haberler arasında.
Yazan: Haber Servisi