New England Patriots, savunmasının kilit ismi, takımın kadrosundaki en önemli cornerback’i Leigh Bodden’i hazırlık maçında geçirdiği sakatlık sebebiyle sezon sonuna kadar kaybetti.

Geçtiğimiz sezon Patriots’da yaptığı beş interception ile bu kategoride takımını sırtlayan Bodden, takımının St. Louis Rams’e 36 – 35 yenildiği karşılaşmada omzundan sakatlanarak, şok edici bir şekilde sezonu kapattı. Bodden hazırlık kampının başında dizindeki sakatlık yüzünden sorunlar yaşamış ve kampa ancak geçtiğimiz hafta dönebilmişti.

Patriots yaptığı açıklamada Bodden’ın hangi omzundan sakatlandığını söylemedi. Bodden sakat oyuncular listesine koyarken onun yerini draftta Patriots’ın birinci tur seçimi olan çaylak Devin McCourty’nin doldurması bekleniyor.

Leigh Bodden, 2009 yılında free agent olarak, Cleveland Browns ile geçirdiği beş, Detroit Lions ile geçirdiği bir sezonun ardından New England Patriots’ın kadrosuna katılmıştı.

Bodden geçtiğimiz sezon oynadığı 15 maçın 14’ünde ilk 11’de sahaya çıkmış ve 53 yardlık interception’ı ile dikkat çekmişti. Bodden aynı zamanda bir fumble yaptırmış ve başka bir fumble’ı da takımına kazandırmıştı.

Başarılı oyuncu takımının ezeli rakibi New York Jets’i 31 -14 yendiği karşılaşmada üç interception yaparak Patriots tarihindeki takım rekoruna ortak olmuştu.

Yazan: Haber Servisi