Arizona Cardinals, takımın as oyun kurucusu olması beklenen eski bir Heisman Kupası sahibi olan Matt Leinart’ı serbest bıraktı. Draft edildiği günden beri performansı beklenin altında kalan Leinart, bu sezonki hazırlık maçlarında gösterdiği kötü performans sonrası yedek oyun kurucu konumuna gerilemişti.

Konu ile ilgili açıklamalar yapan Cardinals head koçu Ken Whisenhunt, “Bence Matt’in tekrardan yedek oyuncu rolünü kabul etmesi zor olacaktı. Belki de onun için yeni bir başlangıç iyi olacaktır, hepimiz için en iyisi bu.” dedi.

Cardinals, geçtiğimiz günlerde Leinart’ı takas etmek istemiş ancak herhangi bir anlaşmaya varamamıştı. Arizona ekibi Leinart’ı keserek 27 yaşındaki oyuncuya gelecek sezon için 2.5 milyon dolar ödemekten kurtulmuş oldu. Cardinals aynı zamanda kontrattan dolayı 7.4 milyon dolar ve 5.5 milyon dolar kadro bonusu ödemekten kurtuldu.

Arizonalılar, 2006 NFL Draftı’nda ilk tur 10.sıradan Leinart’ı seçtiğinde büyük bir şans elde ettiklerini düşünmüşlerdi. Leinart, NCAA kariyerinde Southern California’yı iki ulusal şampiyonluğa ve üç finale taşımıştı. Cardinals’ın o zamanki head koçu Dennis Green, Leinart’ın onuncu sıraya düşmesini “cennetten bir hediye” olarak nitelendirmişti.

Leinart ilk sezonunda Dennis Green’in koçluğunda 11 maça ilk 11’de başlamış ardından Whisenhunt’un yönetiminde bir sonraki sezon ilk 5 maça ilk 11’de başlamış ancak sakatlanarak ilk 11’deki yerini Kurt Warner’a kaptırmıştı.

Kurt Warner, Cardinals’da iki süper sezon geçirmiş ve takımını iki NFC West şampiyonluğuna, bir Super Bowl’a taşımıştı. Geçtiğimiz sezon ise Cardinals playofflarda Warner önderliğinde Green Bay Packer karşısında 51-45’lik unutlmaz bir zafer kazanmıştı.

Takımı başarıdan başarıya koşarken bunları kenardan izlemek zorunda kalan Leinart, Warner’ın emekliye ayrılmasından sonra yeniden bir şans elde etmişti. Leinart’tan olan beklentiler bir kez daha yükselmişken, Southern California efsanesi bir kez daha bu şansı değerlendirememiş ve henüz sezon başlamadan, üçüncü hazırlık maçında ilk 11’deki yerini Derek Anderson’a kaptırmıştı.

Bu hamleyle birlikte yeni sezon başlamadan önce Matt Leinart’ın büyük umutlarla başladığı Cardinals kariyeri büyük bir hüsranla sonlanmış oldu.

Matt Leinart önümzdeki günlerde kendisine yeni bir NFL takımı bulup, ilk tur seçimi olmayı hakkettiğini gösterecek bir performans sergileyebilecek mi, hep beraber göreceğiz…

Yazan: Haber Servisi