New England Patriots running back’i Laurence Maroney’i, 2011 yılı NFL Draftı’nda dördüncü tur seçim hakkı karşılığında Denver Broncos’a gönderdi. Dört yıldır Patriots forması giyen oyuncunun takası takım arkadaşlarında şok etkisi yarattı

2006 NFL Draftı’nda ilk tur 26.sıradan seçilen Maroney’yi dördüncü tur seçim hakkı karşılığında Broncos’a gönderen Patriots bu takasta bir de 6.tur seçim haklarını Denver ekibine devretti. Patriots kariyerinde, takımının beklentilerini karşılayamayan ancak başarılı performanslar da segileyen Maroney’nin dört yıllık kariyeri boyunca sakatlıklar peşini bırakmamıştı.

Dört yıl boyunca hiçbir sezonda da 16 maçta forma giyemeyen Maroney, 2008 sezonunda ise sadece üç maçta oynayabilmişti. Maroney draft edilmeden önce, 2006 yılında Denver Broncos daha önce Maroney ile ilgilenmiş hatta şuanda Washington Redskins’in başında olan o zamanın Broncos koçu Mike Shanahan, Maroney’i draft etmiyi istediklerini ancak Patriots’ın önce davrandığını belirtmişti.

Maroney’nin dört yıl rotarlı olarak Denver’a gidişinin ardından New England Patriots’ın kadrosunda, 2006 NFL Draftı’ndan seçtiği 10 oyuncudan sadece kicker Stephen Gostkowski kalmış oldu. Patriots’ın elinde şuan running back olarak 34 yaşındaki Fred Taylor, Sammy Morris, Kevin Faulk ve BenJarvus Green-Ellis bulunuyor.

Laurence Maroney, Patriots kariyerinde bir defa Super Bowl’da oynarken, New England kariyerinde 14’ü ilk 11’de olmak üzere çıktığı 45 maçta 2,430 koşu yardı, 21 koşu touchdown’ı kazandırmış, 409 yard pas yakalayarak bir touchdown pası tutmuştu.

Yazan: Haber Servisi